Daihatsu Charade: Koelven slaat niet aan charade 1990

Motorinhoud (cc): 1300

Hallo De koelventilator slaat niet aan. Waar kan dit aan liggen. Ik heb de Sensor er uitgehaald en in kokend water gelegd en je hoort hem schakelen dus volgens mij doet deze het, maar het duurde wel even voor dat je klik hoor.

de kabel heb ik tegen het blok aangelegd en de ventilator begint te draaien. De massa van de schroefdraad heb ik doorgemeten met een ohm meter en deze is ook goed.

Blijft het water soms op een plaats te koud. bij het expansievat gutst het water er uit, en de temperatuurmeter loop te hoog op.


Bedankt alvast voor de reacties.

DENNISTDi

Geplaatst door DENNISTDi (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Daihatsu Charade? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Al (voorzichtig) gecontroleerd of de radiateur aan de onderkant warm wordt?

Wordt het daar niet warm dan controleren of de bovenkant wel warm wordt.
Als de bovenkant van de radiateur ook niet warm wordt dan blijft de thermostaat blijft dicht staan of de waterpomp is defect.
Wordt de bovenkant wel warm, maar onderkant niet dan is mogelijk de radiateur verstopt.

DENNISTDi (0), 4 jaar geleden

Bedankt. Ik had de auto uitgeleend. Hij zei dat de auto een geluid maakte en dat hij hem toen aan de kant heeft gezet.

Ik ben gaan kijken en zag dat de ven niet draaide en de temperatuur op liep.

Misschien dat de waterpomp geluid heeft gemaakt. Ik ga eerst de termostaat controleren en daarna proberen te achterhalen of de pomp het wel of niet doet.

DENNISTDi (0), 4 jaar geleden

Ik heb de termostaat getest. Hij ging pas open als het water echt goed aan de kook was in een pannetje. Die lijk me dan goed te zijn? Ik vind wel dat hij laat open gaat. Op de termostaat staat 85 grade.

Nog even een keertje met de auto gereden. En de onderste slang blijft koud. Als ik in de slang knijp dan zie ik het water wel uit de radiateur komen als ik de dop er af heb.
Het rubber van de dop is ook slecht. Kan het zijn dat deze open blijft staan en dat het water daarom Niet rond pompt?
Ik wil eerst die dop gaan vervangen of een ander rubber er op monteren. Als dat het niet is dan lijkt het me dat de waterpomp versleten is/afgebroken is.

DENNISTDi (0), 4 jaar geleden

Ik denk dat de pomp toch kapot is. Ik wil deze gaan bestellen. Zijn niet zo duur voor een Charade.

DENNISTDi (0), 4 jaar geleden

Weet iemand ook hoe ik de distributieriem moet spannen? Ik wil gelijk de d-riem vervangen.
zit een spanner op maar ik weet nog niet hoe deze werkt.

Om de waterpomp te vernieuwen moet de distributieriem er af. De waterpomp zit namelijk achter de d-riem. Wordt wel aandreven door de v-snaar.

DENNISTDi (0), 4 jaar geleden

Probleem is opgelost.

Ik heb de waterpomp na gekeken deze was gewoon goed.
Thermostaat heb ik gecontroleerd, deze ging gewoon open.
Ik heb toch maar de thermostaat vervangen en tevens de drukdop boven op de radiateur. Nu stroomt het water weer door de onderste slang en de Ventilator springt ook weer aan als de motor goed warm is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Daihatsu Charade of stel zelf een nieuwe vraag.