Fiat PUNTO: Nieuwe Punto radio in oudere Punto

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: 188A5000, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Beste,

In mijn Punto (MK2A) uit 2003 zit een originele Blaupunkt cassette speler. Deze wil ik vervangen voor een originele Blaupunkt cd-speler.

Na wat zoek werk op internet een net exemplaar gevonden een aangeschaft. Nu ben ik bezig geweest deze te vervangen afgelopen weekend, echter kreeg ik de melding 'cancheck'. Na wat uitzoeken blijkt dat dit een Fiat radio voor de punto vanaf 2003 (mk2B) is en niet uit de generatie komt waar mijn Punto uit komt. De foutmelding heeft volgens internet te maken met het feit dat de radio de ECU niet kent en anders om. Is er een mogelijkheid om dit wel werkend te krijgen? Of moet ik opzoek naar een uitvoering die wel geschikt is?

mm_n

Geplaatst door mm_n (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mm_n (0), 7 jaar geleden

Het schijnt dat je de melding eruit kan laten halen, echter de dealer kan hier niets mee. Zijn er misschien mensen bekend met een garage of een bedrijf die dat kan?

Hans4040 (190) PRO, 7 jaar geleden

Vast wel....even zoeken op internet (Google)

Ultimo (0), 7 jaar geleden

Jazeker kan dit, maar waarom kies je niet voor een normale radio en het niet aansluiten van de CAN?
Heb ik gisteren ook gedaan bij mijn 06/2003 punto 188. (mk2b?)

Heb nu nog een originele blaupaunkt cd speler over met inbouw frame :)

Er zijn verschillende apparaten te krijgen die je aan je laptop en radio hangt om commando's naar de radio te sturen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.