Fiat Multipla: Verwarmingsprobleem met piepende/gierende multiriem

Bouwjaar: 2002

Hallo allemaal:
Verwarming van de Multipla deed het slecht, koelvloeistof laten vervangen en lucht eruit gelaten.In de garage tijdens stilstaan en ontluchten werd hij weer goed warm.
Maar nu komt het op de terugweg merkte ik al dat de verwarming het tijdens het rijden niet of in iedere geval slecht doet.
Staat de auto stil, in zijn neutraal dan blaast de warme wind je vrolijk om de oren, bij rijden is het koude/lauwe lucht.
Duurt wel ongeveer 3 minuten voordat het echt warm word bij stilstand.

Ook piept/giert de auto bij optrekken(multiriem?) pas als je voldoende snelheid hebt of in zijn 5 rijd gaat het piepen over en gaat de ventilator harder blazen.
Samenvatting:
Verwarming doet het bij stilstand, niet bij rijden
Piepen bij vertrek,in 5e versnelling is het over.

Bij zoeken op het forum vind ik geen passend antwoord, heeft iemand een idee?

nijntje123

Geplaatst door nijntje123 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

voyager (0), 7 jaar geleden

Kijken of er voldoende doorstroming is naar de kachelradiateur. Heb ooit een stukje rubber in de leidingen gehad met hetzelfde klacht als gevolg.

kaleido 1 (1345) PRO, 7 jaar geleden

Ik zou eens beginnen met de multiriem te spannen of vervangen of wat er ook mis is daar op te lossen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.