Fiat PUNTO 60 S E2: remmen

Bouwjaar: 2002

We zitten weer eens met de handen in het haar wie kan helpen .
Het volgende door het blijven branden van abs lampje wielnaaflagers vervangen met abs ring gelijktijdig remvoering achter vervangen .
Lampje bleef uit maar hoorde voor een soort ( kloppend of tokkend ) geluid tijdens afremmen .
Voor ook remvoering vernieuwd en bleek een remklauw te veel spelling te hebben gelijk mee vervangen .
Complete nieuwe remolie vervangen .
Testrijden wat blijkt ( kloppen/ tokkend geluid passagierskant niet verdwenen het is echt een soort tok tok tok tot je stilstaat ook hoor ik duidelijk een soort zoem .
Remkracht is er genoeg onder een bepaalde snelheid komt dit probleem .
Is er hier misschien iemand die raad weet wat dit kan zijn .
Probleem doet zich echt alleen voor met afremmen tok tok tok tot je stil staat .
Als iemand hier raad mee weet horen we het graag .
vriendelijke groet peter en petra

peterstarren

Geplaatst door peterstarren (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

voyager (0), 6 jaar geleden

Gaat het tokkend geluid omlaag met de snelheid mee? Zo ja, Kijken naar de remschijven op breuk. Kijk ook of toevallig niet een van de wielbouten(weet niet zeker of het bouten of moeren zijn) niet ergens aanlopen.Evt. wielbouten één voor één uithalen en rijden en luisteren.

peterstarren (0), 6 jaar geleden

Het probleem is ontstaan na het vervangen van de wielnaaflagers achter en remvoering achteren daarna is dat tokkend geluid ontstaan .
Als je pompend remt is het iets minder maar niet helemaal weg .
Als je vanuit bijvoorbeeld 120 gaat afremmen hoor je niks is echt op lage snelheid .

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Zit die tok tok nou voor of achter..?

peterstarren (0), 6 jaar geleden

is voren passagierszijde

kaleido 1 (1605) PRO, 6 jaar geleden

Ik neem aan dat je de reparatie uit hebt laten voeren bij de garage , je hebt de auto gebracht met deze klacht , dan hebben zij toch een taak , of heb je alles zelf gedaan ?

peterstarren (0), 6 jaar geleden

nee zo rijk zijn wij niet om een garage te kunnen betalen en remvoeringen rondom vernieuwen is niet zo een moeilijke reparatie en die wielnaaflagers vervangen ja dat is ook geen moeilijke reparatie en genoeg auto,s onder handen gehad om te weten wat ik doe ben geen leek maar zoiets nog nooit meegemaakt bij geen enkele auto dus heel vreemd

kaleido 1 (1605) PRO, 6 jaar geleden

Oke , maar dat kon ik niet uit je verhaal halen.
Je zegt , je hoort ook een zoem , dan zou ik haast richting wiellager neigen .

peterstarren (0), 6 jaar geleden

ja de vraag is defect wiellager moet je dan toch ook speling hebben op je voorwielen en dan zou dit toch ook hoorbaar moeten zijn tijdens rijden .
het vreemde is gisteren weer onderweg geweest en paar keer flink geremd de ene keer hoor je het en ineens is het weg .
Hoorde gisteren een verhaal defecte abs pomp vanwege die zoem maar wij denken dan ja zou toch ook dat lampje van dat abs systheem aan moeten gaan ?
Als je vanuit 120 komt zeg maar een autoweg af hoor je het niet is echt op lage kilometers en wij denken onder bepaalde toeren ..

kaleido 1 (1605) PRO, 6 jaar geleden

Een defect wiellager hoeft zeker nog geen speling te hebben , als er een beschadiging in het loopvlak van kooi zit en de kogeltjes lopen steeds door deze beschadiging , heb je wel geluid maar nog geen speling.
De blokjes zitten wel strak genoeg in de klauw , als hier ruimte zit en er zit roest of roeststrepen op de schijf , krijg ook deze geluiden , als je e rem los laat is het geluid dan weg ?

peterstarren (0), 6 jaar geleden

ja het geluid is weg als de rem wordt losgelaten , met het vervangen van die remblokjes voor zagen wij dat die remklauw speling had dus ook die is vervangen dus ook die blokjes zitten strak genoeg in de klauw .
Wat wij zo vreemd vinden is dat dit allemaal is ontstaan na het vervangen van die wielnaaflagers achteren plus remvoering met als doel die abs lamp uit te krijgen die lamp is idd uit met dit nu als gevolg vandaar ook voren rondom remvoering vernieuwd , plus die remklauw feitelijk is alles nu vernieuwd en houden we dit vervelende bijgeluid , remmen doet die en hoe alleen dat geluid .

kaleido 1 (1605) PRO, 6 jaar geleden

Voel je het ook in het rempedaal ?

peterstarren (0), 6 jaar geleden

ik voel het met remmen in het rempedaal een kloppend geluid en als ik boven de 80kmh ben en ik rem dan hoor ik niets en blijf ik onder de 60 dan hoor ik dat wel wand ik heb gister ook een nood stop gemaakt voor de test alles goed en bij een laag toerental doet hij het weer en dan weer niet wat het is mij een raadsel alles is nieuw maar ik dacht aan een motor steun kan dat ook veroorzaken dan trilt hij ook als die stuk is en dat voel je ook met remmen ik hoor het wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.