Fiat MULTIPLA: motormanagementlampje knippert + aanhoudende piep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 182B6000, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 76

Nadat we stil kwamen te staan heb ik onze Fiat Multipla naar onze autoservice gebracht omdat de auto geen vermogen meer had. De auto liep alleen nog stationair maar wilde geen toeren meer maken. De monteur vertelde me dat hij een geleende bobine had geprobeerd zonder resultaat, hij had de katalysator los gemaakt maar nog steeds geen resultaat. Ik moest de brandstofpomp in de tank door hem laten vervangen. Deze brandstofpomp heb ik hem aangeleverd. Drie dagen later krijg ik een telefoontje dat de auto weer normaal loopt, weer normaal vermogen heeft. Echter, ik rijd weg en het motormanagementlampje knippert en om de paar seconde een felle piep. Auto werd direct uitgelezen en de computer gaf aan lamdasonde voor. Deze vernieuwd maar nog steeds een knipperend motormanagementlampje en de piep. De software zegt tijdens uitlezen dat er geen fouten meer zijn maar knipperen en piepen blijft. Weet iemand dat als ik de katalysator weer loshaal of dat zin heeft? Zou deze toch kapot kunnen zijn? Ook geen foutmelding op de 2e lamdasonde bij de katalysator...

GinoMassaro

Geplaatst door GinoMassaro (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Multipla? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik denk dat je de nokkenas weer moet inleren. Dat moet iedere keer nadat de foutcodes gewist zijn of de accu los is geweest.
Fiat noemt dat het inleren van het Phonic wheel.

Inleren doe je met een warme motor (koelvin 2 x aangeslagen).
Je moet dan 3 maal gas geven tot ruim boven de 5000 toeren.

GinoMassaro (0), 6 jaar geleden

Beste Oldford,
Ik heb de auto net aangezet en laat hem warm lopen. Gaat het motormanagmentlampje en de pieper vanzelf uit als het werkt? Zou GEWELDIG zijn!
Grz, Gino

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Ja, lampje gaat vanzelf uit als dat Phonic Wheel ingeleerd is.
Het is soms lastig en het kan zijn dat je het meer dan 1 x moet proberen.

GinoMassaro (0), 6 jaar geleden

Beste Oldford,

Het is gelukt! Motormanagement lampje + piep verleden tijd! Onze dank is GROOT!!

Mvg, Gino

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de Feedback. Ik ben blij dat het gelukt is.

Ik vindt het echter wel vreemd dat je garage niets gezegd heeft voordat je weg reed met de auto.
Zij moeten die piep gehoord hebben en het lampje zien knipperen toen de auto uit de garage naar buiten werd gereden.
En 3 dagen om een brandstofpomp te vervangen? Moet het wel heel, heel erg druk geweest zijn dat daar geen tijd voor was.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Multipla of stel zelf een nieuwe vraag.