Fiat Ducato 2001: Op hol slaan diesel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8140.43, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 90

Zes weken geleden ging in Zuid Frankrijk plotsklas onder het rijden ,optrekken op ,,lichte helling ,, het motor toerental op onverklaarbare wijze gierend omhoog. Binnen enkele ogenblikken wist ik hem langs de kant te zetten waarna ik hem gelukkig met het contact kon uitzetten, nogmaals gestart weer hetzelfde en toen weer direct uitgezet. Kortom via de ANWB staat hij hier in Nederland bij de garage, gezien het feit dat ik de motor via contact kon uitzetten is hier m.i. geen sprake van op hol slaan, ook het olie peil was goed, en nog helder en een dag van tevoren nog gecontroleerd. De brandstofpomp is reeds gecontroleerd en getest.Volgens de garage compleet in elkaar gedraaid komt nu een revisie op .Alle leidingen , brandsrof tank en de verstuivers worden gereinigd i.v.m. ijzer deeltjes. Op de volgende vraag heb ik nog geen antwoord.!! Op welke wijze kan deze ongecontroleerde toerental verhoging ontstaan, en wel omdat m.i. De gehele snelheidsregeling mechanisch is.? Wie het weet mag het zeggen, bvb bedankt.

anoniem-1573997285

Geplaatst door anoniem-1573997285 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ducato? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Ze zeggen dat de pomp in elkaar gedraaid is.
In deze pomp zitten centrifugaalgewichten met veertjes , zit volgens mij nog een ouderwetse pomp op.
Als de veertjes defect raken , zit er geen rem meer op de max stand van de regelstang en gaat hij op vol gas.
Dat je hem met het contact uit kon zetten , geeft bijna zeker aan dat het probleem in de pomp zit , en niet in het aanzuigen van motorolie , want dan is hij veel moeilijker uit te krijgen.
Olie helder , klinkt wat vreemd voor een diesel , deze is in de regel git zwart , het carter staat niet vol diesel in plaats van motorolie ?

Petervand (0), 6 jaar geleden

Kaleido 1 bedankt voor je reactie. Ik heb wel geloof in je reactie, iets dergelijks moet het zijn, geeft me enigszins het vertrouwen dat indien goed gerepareerd ,deze ellende niet weer gebeurt omdat er geen directe andere problemen hieraan ten grondslag liggen. Ik noem het maar dikke pech. De garage belde zojuist met de mededeling dat er ook nieuwe verstuivers in moeten . Het kost een aar centen maar dan hoop ik dat hij weer een tijd meegaat. Overigens de carter olie was wel enigszins zwart maar zat er nog maar 1500 km in. Helder was wel een groot woord . Gegroet petervD

@tim (0), 6 jaar geleden

Wat Kaleido hier als antwoord geeft is voor mij 100% de waarheid en bevestigd ook wat er in de pomp gevonden is.
Ook wat de olie betreft.
Groetjes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ducato of stel zelf een nieuwe vraag.