Fiat PUNTO: Tijdems het remmen valt de motor uit en geeft foutcode p1314

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 188A5000, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 59

Een jaar geleden heb ik deze auto gekocht en na een aantal weken kreeg ik spontaan het motormanagement lampje te zien ( foutcode p1314). Dit lampje ging van zelf weer uit en kwam later weer terug. Aan het gedrag van de auto was toen nog niets te merken. Na een aantal maanden merkte ik dat de toerental (stationeer) af en toe schommelde tussen 500 en 900, gedurende 20 a 30 sec. Vervolgens naar de garage gebracht en hierbij is de lambda sensor vervangen en uiteraard de storing gereset, maar helaas behoud ik hetzelfde probleem.

Sindskort valt de motor ook uit tijdens het remmen/koppeling intrappen (voornamelijk als ik met een hoge snelheid afrem voor een stoplicht). Op het dashbord zijn er een aantal lampjes, o.a. acculampje. Daarna start ik de motor weer d.m.v. contact terugdraaien en weer starten. De auto start meteen, maar geeft wel motormanagement lampje aan en deze blijft branden (P1314). Tijdens het rijden merk ik er niets van. Vervolgens gaat die vanzelf uit (bij de volgende rit is die weer uit). Dit probleem blijft zich herhalen.

Iemand enig idee? Alvast bedankt.

Fiat Punto 1.2 (benzine)
105 000 KM

masterdam020

Geplaatst door masterdam020 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.