Fiat Punto: P0011 + P0016

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 199, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 67

Punto met 230.000 km nauwelijks vermogen levert foutcodes P0011 en P0016 op.
ik heb de foutcodes gewist , gasklephuis schoon gespoten ivm wat zanderige aanslag en het probleem was weg, toen nog even de auto aan een stresstest onderworpen het probleem kwam weer terug , opnieuw foutcode (toen alleen P0016) gewist en opnieuw de auto de volle lading gegeven en het probleem bleef nu weg. Misschien de distributiesnaar die wat losjes ligt? of een kabeltje van een sensor gecorrodeerd? probleem lijkt in ieder geval weg. Inspectie van de motorruimte viel op dat in het reservoir van de koelvloeistof , de koelvloeistof heftig aan het koken was, iets degelijks was me nooit eerder opgevallen.
Druktest om te zien of de koppakking nog goed was leverde daar geen aanknopingspunt op.

Mocht het een gerekte distributiesnaar of eentje die een tandje heeft overgeslagen heeft zou het probleem toch aanwezig moeten blijven?
Eerder verdacht ik de afstelling van de snaar ivm slecht starten in de winter, boven 10 graden buitentemperatuur heeft ie nergens last van.

Iemand die suggesties heeft?

GP1992006

Geplaatst door GP1992006 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.