Fiat BRAVO: Geluiden en veel voorkomende problemen

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 198A1000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Hallo,
Ik ben sinds kort trotse eigenaar van een fiat bravo tjet 150 corporate uit 2009 met 68000km op de klok. De auto is netjes onderhouden en ziet er van binnen en buiten als nieuw uit. Vanaf 70kmh is er echter, heel in de verte een soort geluid hoorbaar dat lijkt op een versleten lager, met radio aan is het niet te horen een boven 85kmh wordt het door de rijgeluiden overstemd. Zijn er dingen waar ik op moet letten of zijn er dergelijke problemen bekend bij dit type?

JHW83

Geplaatst door JHW83 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 6 jaar geleden

Geluiden kunnen heel divers zijn en zijn zo moeilijk te beoordelen en op deze manier wordt het een raadspelletje.
Laat er eens iemand naar luisteren met verstand van zaken...

Grt. Paul

JHW83 (0), 6 jaar geleden

Ga er de garage zeker na laten luisteren maar ben zelf graag ook op de hoogte van zaken, ben in het verleden als eens vaker teleurgesteld in de mensen met verstand van zaken. De kachel (aanjager) is het niet. Het geluid is afhankelijk van de snelheid, welke versnelling (4,5 en6)en dus toerental maakt niet uit. Bij intrappen van de koppeling veranderd het niet. Drukgroep en motor vallen dan waarschijnlijk af. Ook in bochten (slingeren)veranderd het niet. Wielagers dan ook. Ik zoek het in de hoek van het differentieel en versnellingsbak(hoofdas).Vandaar de vraag of daar (vaak voorkomende) problemen mee zijn. Geluid is niet hinderlijk maar wanneer wordt het raadzaam om aan de bel te trekken. Daar zit ik een beetje mee.

primera p11 (0), 6 jaar geleden

JHW83,

Zijn het geen gecupte banden die je hoort.

JHW83 (0), 6 jaar geleden

Bij de garage hebben ze er mee gereden en die denken dat het niets is. Geluid van draaiende delen/motor in combinatie met brede banden. Hebben op werk twee Renault Master busjes, die maken ongeveer hetzelfde geluid. Maar verwacht van een personenwagen toch iets meer als een lawaaiige aandrijflijn van een busje. Vandaag lange rit op de autobahn is het ook duidelijk te horen. Gecupte banden ga ik niet van uit maar ga ze eens wisselen. Heb onder een focus gecupte banden gehad en dat klonk heel anders. Ik kijk het nog even aan anderen meld ik me nogmaals en rijd ik zelf mee.

JHW83 (0), 5 jaar geleden

Bij de garage horen ze het nu ook. Airco is bijgevuld die was half leeg maar de pomp was het niet. Banden zijn gewisseld en maken geen verschil. Bakolie is vervangen, dit lijkt het geluid wat te dempen maar weg is het niet. In de oude olie zat geen rommel dus heel verontrustend is het gelukkig (nog) niet. Moest het even aanzien en me weer melden mocht het erger worden.

JHW83 (0), 5 jaar geleden

Daarnaast maken onder belasting versnelling 5 en 6 ook een wat huilend geluid. De bak schijnt ook in Opel ed te liggen. M32, zie dit veel op andere forums. Ook de problemen.

JHW83 (0), 5 jaar geleden

Probleem opgelost. De bak is onder garantie vervangen voor een gereviseerde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.