Fiat PUNTO: koppeling afstellen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Motorcode: 312A2000, Motorinhoud (cc): 900, Vermogen (kw): 63

De auto wil met ingetrapte koppeling toch een beetje naar voren gaan. Kan hier nog iets aan afgesteld worden of is de koppeling naar de eeuwige jachtvelden? kan het bijvoorbeeld aan de koppelingscilinder liggen? Kan iemand mij ook zeggen of er in deze Punto een dubbelmassavliegwiel zit of niet?

alvast mijn dank.

groetjes,
Artois

Artois

Geplaatst door Artois (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

skilcom (0), 5 jaar geleden

Wat u kan proberen is in neutraal stand, eens goed pompen met het koppelingspedaal, dan in één, en kijken of het zich dan nog voordoet, is dat niet het geval, moet u de koppelingscilinder ontluchten. Komt het probleem nadien toch terug, dan moet de koppelingscilinder vervangen worden. Doet de auto het na het pompen echter nog, dan is in de meeste gevallen iets in de koppeling stuk, het beste is dan de hele koppeling te (laten) vervangen en niet alleen het defecte onderdeel, dus de koppelingsschijf, drukgroep en lager, meestal verkrijgbaar in één kit. Succes.

Artois (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je reactie skilcom. Ik heb je advies opgevolgd en er kwam inderdaad lucht uit de koppelingscilinder en hij lekte een beetje. Ik heb het ding uit elkaar gehaald en goed schoongemaakt van binnen en weer gemonteerd. Sindsdien geen klachten meer.

thx,
Artois

skilcom (0), 5 jaar geleden

Blij te vernemen dat het probleem is opgelost...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.