Fiat Bravo: Ventilatie blaast alleen nog op voorruit

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn Fiat Bravo is uitgerust met automatische airconditioning met gescheiden regeling. Als ik de knoppen bedien voor luchtverdeling (pijl omhoog, naar rechts, naar beneden) dan blijft de lucht alleen maar uitstromen op de voorruit. De uitstroom openingen in de voetenruimte en op het dashboard blazen geen lucht.

Iemand een idee wat dit kan zijn / wat ik kan doen om te achterhalen wat dit kan zijn?

awisse

Geplaatst door awisse (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Bravo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

zwartepiet (65), 5 jaar geleden

laten uitlezen bij uw garage , kunnen de oorzaak uitlezen
waarschijnlijk een motortje van de luchtverdeling

awisse (0), 5 jaar geleden

Ik heb de e.e.a. inmiddels uit laten lezen bij mijn eigen garage (geen Fiat specialist). De stappenmotortjes van luchtverdeling links / rechts en van voorruit / voet & borst doen het prima. Je hoort ze ook draaien. Echter de kleppen worden dus niet versteld. Zeer waarschijnlijk dus een mechanisch probleem.

Enig idee hoe / waar deze ingebouwd zitten en hoe lastig het is om hierbij te komen?

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Als het probleem inderdaad mechanisch is , dan zit er niets anders op om het hele dashbord te demonteren en het complete kachelhuis te vervangen .
Zou het toch nog eens goed laten bekijken want het lijkt me stug dat in 1x alle kleppen niet meer werken , maar niets is onmogelijk natuurlijk .

awisse (0), 5 jaar geleden

Dat klinkt niet als een klus die in een paar uur geklaard is.
Ik zal het anders nog een keer laten beoordelen door een Fiat specialist/dealer.

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Je kunt het gauw genoeg zien , door het stelmotortje even los te nemen , als de klep defect is , is vaak het asje waar de klep aan het stelmotortje zit afgebroken , al een paar keer gezien bij een fiat 500 , is ook fiat zal niet veel anders zijn denk ik.

awisse (0), 5 jaar geleden

Ik rijm 'snel genoeg zien' en 'even los nemen' niet helemaal met het dashboard helemaal te moeten demonteren. Of is er een mogelijkheid hier toch bij te kunnen in zo'n geval met minimale demontage?

kaleido 1 (1355) PRO, 5 jaar geleden

Ja dasbordkastje en zijpaneel van middenconsole los nemen , dan zitten ze tegen de zijkant van het kachelhuis .

awisse (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de tips/hulp; ga ik dat eerst eens doen.

awisse (0), 5 jaar geleden

Zojuist zijpaneel verwijdert. Helaas blijkt er maar 1 stelmotor tegen de zijkant van het kachelhuis te zitten welke goed werkt.

De andere, welke vermoedelijk het probleem veroorzaakt, zit ergens bovenop en is amper te voelen, laat staan te zien. Ben net bij een Fiat specialist geweest hier in Eindhoven voor advies.

Ook hij geeft aan dat dan het gehele kachelhuis vervangen moet worden omdat die mechanieken niet los verkrijgbaar zijn. Hiervoor moet inderdaad het gehele dashboard eruit. Geschatte kosten zo'n 1100 euro :-(

Geluk bij een ongeluk is dat hij in ieder geval de voorruit nog verwarmt, alleen vind dit toch een vrij prijzige reparatie. Daarbij is het helaas ook niet binnen 2 weken op te lossen (i.v.m. wintersportvakantie waarbij een goed werkende ventilatie toch wel fijn is)

awisse (0), 5 jaar geleden

Afgelopen weekend de ventilator i.v.m. warmer weer op airco stand gehad (LO). Opeens blaast hij dan wel door de voorste ventilatieroosters. De luchtstroom is in die stand prima regelbaar naar voet / dashboard / voorruit.

Als ik hem weer op warm zet is dit helaas weer weg en blaast hij alleen weer via de voorruit ondanks dat ik hem instel op voet en/of dashboard.

Het lijkt er dan ook op dat het toch nog werkt, alleen niet altijd. Iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Bravo of stel zelf een nieuwe vraag.