Fiat PUNTO: Airco/Recirculatieknoppen werken niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 199A6000, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Op het dashboard zijn 3 drukknoppen aanwezig voor
-achterruitverwarming
-airco
-recirculatie
Voorheen werkte alle drie naar behoren en gingen na het drukken van de knoppen het lampje branden van de gedrukte knop. Vandaag geconstateerd dat de achterruitverwarming wel werkt en het lampje van deze knop ook naar behoren werkt. De andere van de airco en de recirculatie werken helemaal niet meer ook gaat na het drukken van beide knoppen bij geen van beide het bijbehorende lampje branden.

Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn en of dit zelf op te lossen is?
Bij voorbaat dank.

léon vis-1

Geplaatst door léon vis-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

skilcom (0), 5 jaar geleden

Om te beginnen alle zekeringen eens checken zou ik zo zeggen...

léon vis-1 (0), 5 jaar geleden

Was al door deze site aan het bladeren maar word er zelf niet echt wijs uit welke zekering het zou kunnen zijn, iemand enig idee welke het zou kunnen zijn?

https://fusesdiagram.com/fiat/fuses-and-...

En moet ik zoeken in het motorcompartiment of eerder in het dashboard?

skilcom (0), 5 jaar geleden

Vermoedelijk F19 in het dashboard... en F7 en F16 in het motorcompartiment heb ik begrepen... Overigens staat de hele uitleg, plus tekening en schema, in de handleiding geleverd bij uw wagen...

léon vis-1 (0), 5 jaar geleden

Zekeringen nagekeken maar deze lijken in orde, hoorde van iemand dat de druk van het koudemiddel misschien te laag is en de boordcomputer misschien de airco dan niet inschakeld ivm beveiliging. Is dit misschien een mogelijkheid?

skilcom (0), 5 jaar geleden

Als het koelmiddel en de druk van uw auto van 2007 nog nooit is nagekeken, wordt dit wel de hoogste tijd... Ideaal is op de twee jaar, en zeker niet vergeten het interieurfilter te (laten) vervangen...

léon vis-1 (0), 5 jaar geleden

Gister is de auto bij de garage geweest voor een volledige airco servicebeurt. Na het bijvullen werken de knoppen nog steeds niet het ligt dus niet aan de druk in het systeem. Wat ik raar vind is dat na het indrukken van de knoppen de lampjes niet knipperen of aangaan. Ik word geen wijs uit de zekeringenkast en of relays heeft iemand nog enig idee?

skilcom (0), 5 jaar geleden

Tja, moeilijk te zeggen vanaf hier... Normaal staan de plaats en nummer van de zekeringen in de handleiding die bij de auto is geleverd. Ik begrijp wel niet dat toen de auto gisteren in de garage was, ze dat niet nagekeken hebben. Ik weet niet hoe ver uw kennis van auto-elektriciteit reikt, maar als u zelf niet aan de zekeringen en relais uit komt, zou ik veiligheidshalve toch nog eens bij de garage aankloppen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.