Fiat ULYSSE: Radio rt3 aux

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Hallo allemaal,

Als eerste zal ik mij even voorstellen;
Ik ben Geertje en ben sinds zeer kort samen met mijn partner de eigenaar van een Fiat Ulysse uit 2004.

Onze auto beschikt over een boordcomputer met radio/cd wisselaar van en een tulpaansluiting in het dashboardkastje.
Probleem is dat wij graag onze eigen gekozen muziek willen luisteren maar dat de tulpaansluiting met een jackplug geen muziek geeft en de radio geen optie aux biedt.
Nu ben ik gisteren een en ander te weten gekomen op verschillende fora en gebeld met Peugeot, fiat, citroen en bij een autoradio expert geweest maar we komen er niet echt uit.

Misschien is er hier iemand die ons verder kan helpen

Dulcedeleche

Geplaatst door Dulcedeleche (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Ulysse? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

peterhoogeveen (0), 4 jaar geleden

Ik zou zeggen, hang er gewoon een andere radio met Bluetooth en AUX in.

skilcom (0), 4 jaar geleden

Zomaar een andere radio is in dit type van auto geen optie... de elektronica hangt samen met het display in het dashboard... Het allereenvoudigste is een FM transmitter kopen voor in de sigarenaansteker met een aux aansluiting... Meestal zit er ook bluetooth op, zodat het ook via bluetooth kan werken, USB poorten, en een micro SD lezer... en als bonus heb je tevens een handsfree kit voor je smartphone... Kost tussen de 9 en de 100 euro, naargelang de functies die je wenst...

Dulcedeleche (0), 4 jaar geleden

@skilcom dank je voor de tip. Een FM transmitter heb ik al eens gehad maar die stoort erg met de radiozender. En het volume van de muziek is erg laag.

Ik heb gelezen dat er een mogelijkheid is om de aux aan te laten zetten door een fiat dealer echter doen zij erg moeilijk omdat ze het zelf niet weten. Ik heb er inmiddels 3 gebeld. Bij Peugeot zeggen ze inderdaad dat dat mogelijk is ( er zijn een hoop Peugeots die deze radio+ probleem hebben) maar bij Peugeot kunnen ze geen wijzigingen aanbrengen via uitlezen omdat ze geen fiat software hebben.

Daarnaast is er de mogelijkheid om de cd wisselaar los te koppelen en een 2e radio in te bouwen en te connecten aan de boordcomputer/radio iig van stroom te voorzien of een 3e mogelijkheid is op de plek van de cd wisselaar aansluiting USB/aux interface te plaatsen.

Echter mijn probleem is dat ondanks deze kennis die ik heb opgedaan ik het niet zelf wil doen omdat ik bang ben dat dat niet goed gaat, dus zou graag in contact komen met iemand ergens in Nederland die dat wel kan of weet welke fiat garage mij kan helpen.

skilcom (0), 4 jaar geleden

Probeer eens contact op te nemen met Fiat Nederland... zij kunnen u wellicht helpen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Ulysse of stel zelf een nieuwe vraag.