Fiat (CINQUECENTO): Slecht lopende Fiat.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1170A1.046

Beste allemaal,

Mijn moeder heeft nog steeds een Fiat Cinquecento 0.9 uit 1998, als het aan mij had gelegen had het barrel 10 jaar geleden op de sloop gestaan maar dit terzijde.

Wat is het probleem?

Het autootje loopt zo slecht dat er eigenlijk niet mee te rijden valt, je schud constant heen en weer en hij houd vreselijk in. Iedereen kent vast het geluid van een brommobiel met zo'n tweecilinder dieselmotor, zo klinkt de Cinq dus ook. Hij prutteld uit de uitlaat, (wel op 4 cilinders) ik denk dat hij overslaat. Eerder als je de auto koud startte ging door de automatische choke het toerental licht omhoog, dit was duidelijk hoorbaar. Nu heeft de auto hier erg moeite mee, het klinkt echt alsof iets de motor tegenhoud om meer toeren te maken. Ook als je ineens vol gas geeft klapt ie terug in de carburateur. Je moet voorzichtig gas geven anders ploft hij zo hard dat je echt het idee hebt dat de complete auto uit elkaar spat. Ik ben compleet ten einde raad na wat er allemaal al vervangen is. Ik heb al eerder eens een topic gemaakt over deze auto en het ging een tijdje goed en nu komt het weer terug en het word steeds erger.

Wat is er vervangen?

Bobine
Bougies en kabels
Lucht en brandstoffilter

Wat kan er uitgesloten worden?

De koppakking (hier vreesde ik eerst voor, is niet het geval)
Bougies en kabels


Warm en koud doet de auto precies hetzelfde.

Wie o wie kan mij de gouden tip geven?

Groetjes,
Levi Maat

levidepevi

Geplaatst door levidepevi (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Cinquecento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

skilcom (0), 4 jaar geleden

Kan zo wat van alles zijn... stuureenheid, sensors, enz... Er zit overigens al een diagnosestekker op dacht ik, van een oud type... Diagnose door een Fiat garage die het nog kan uitlezen, en er ervaring mee heeft zal de beste oplossing zijn.

qengelberts (0) PRO, 4 jaar geleden

Controleer eens of de bobines. Probleem heb ik ook gehad met nieuwe bobines van het merk Facet. Ik heb hierna Magnet Marelli bobines geplaatst en probleem niet meer terug gekregen.

kaleido 1 (990) PRO, 4 jaar geleden

Bdp sensor of kabel , klepspeling , nokkenas slijtage .

levidepevi (0), 4 jaar geleden

Bedankt qengelberts,

Heb idd nu de bobines vervangen, loopt weer als een zonnetje!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Cinquecento of stel zelf een nieuwe vraag.