Fiat PUNTO: Koppelings pedaal

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Hallo,

Ik merkte toen straks op met rijden dat mijn koppelingspedaal kraakt. Dit gebeurd vooral als ik hem langzaam indruk en langzaam omhoog laat komen.
Bij snel indrukken en snel omhoog laten komen hoor je helemaal niks aan het pedaal.
Ik heb net al met wd-40 de koppelingspedaal cilinder ingespoten. En het lijkt net alsof het geluid echt alleen uit het pedaal komt.
Iemand suggesties?

Joeri045

Geplaatst door Joeri045 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Punto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

phil4226 (0), 4 jaar geleden

Scharnier/draaipunten van het pedaal onder instrumentenpaneel (naast rempedaal) smeren en ook de veer. Warmte en droogte kunnen dat geluid veroorzaken. Opgepast, meestal zit daar ook een microschakelaar, niet bespuiten met olie !

Joeri045 (0), 4 jaar geleden

Dank u voor de info, ik heb hem net ingespoten en hij blijft nog steeds piepen. Wat me nu wel opvalt is als ik gewoon normaal rijdt en de motor warm is dat die bijna niet meer piept. Wel als ik vanuit de 1 moet wegrijden dan piept het pedaal nog steeds

phil4226 (0), 4 jaar geleden

Ja om te vertrekken koppel je langzamer. Het punt is om iemand de koppeling te laten bedienen, zonder draaiende motor, en te luistervinken waar het geluid vandaan komt. Uit de motorruimte of van binnenin. Je moet ook alle scharnierpunten opsporen om deze te smeren. Nu eenmaal gevonden met w40 zal dit niet lang standhouden, deze olie is te dun. Opnieuw smeren met vet of dikkere olie.

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

Ik denk dat het bij de hevel op de bak weg komt en het geluid wordt door de kabel naar boven gestuurd , smeer de doorgang op de bak eens.

zwartepiet (65), 4 jaar geleden

punto koppeling is hydraulisch
pedaal piept op het bolletje van de koppelingspomp dat in de pedaal klikt, klein gaatje boren in de plastiekpedaal waar het bolletje inklikt en daar siliconevet inspuiten ofwel is het het druklager dat pijn heeft bij het intrappen van de koppeling pedaal

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Punto of stel zelf een nieuwe vraag.