Fiat Panda: dimlicht

Hallo, een bekend probleem van de Panda: het dimlicht rechts wil niet branden. Lamp is oke. Nu is er zo te zien al een keer iets aan gebeurt, want de 2 draadjes aan de grijze stekker zijn afgeknipt. Nu heb ik een draad van het linkerdimlicht naar het rechterdimlicht getrokken. Rechter dimlicht brandt nu, maar na ongeveer een kwartiertje begint het verbrand te ruiken. verder durf ik dan niet te rijden. waar komt dat vandaan, of hoe kan ik het maken?

groeten, Frank

frank600

Geplaatst door frank600 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Fiat Panda? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

Dit soort reparaties is vragen om narigheid, waar stinkt het in de auto ?
Draad weg halen en gaan meten en kijken waar het probleem zit , is geen pasklare oplossing voor dit soort dingen.
Je schrijft een bekend probleem van de panda ? Dan zal de reden en oplossing ook bekend zijn ?

kaleido 1 (965) PRO, 4 jaar geleden

En al licht in de duisternis ?

frank600 (0), 4 jaar geleden

ja, inderdaad. De oplossing die vaak wordt toegepast is een bypass om de stekker heen. En dat was blijkbaar bij mijn Panda ook al gebeurt. Dus moest het probleem in die bypass liggen, bedacht ik me. Probleem was dat ik daarvoor eventueel de bodycomputer zou moeten loshalen. Zo technisch ben ik echter niet. Wat ik gedaan heb ik met een tang in de koppelingen van de 2 kabeltjes, waar ik dus zo bij kon zonder iets te demonteren, te knijpen. En warempel, het probleem zat hem daarin. Mocht het zich weer voordoen dan weet ik nu waar het probleem zit, groet frank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Fiat Panda of stel zelf een nieuwe vraag.