Fiat Punto 2002: Schokkend optrekken • 22ecotec @ 28/09/2007, 23:00

  Fiat Punto
  bouwjaar: 2002
  brandstof: Benzine
  motorcode: 1.2 8V

  Ik ben in het bezit van een Fiat Punto 1.2 ELX uit 2002 met 40.000 km op de teller. Vanaf het begin heeft de auto de neiging om bij optrekken in z'n 1 of achteruit erg te schokken als je de koppeling laat opkomen. Maak je meer dan 2000 toeren(of de koppeling slipt niet meer), dan is het probleem weg. Het rare is dat het zich alleen voordoet als de motor warm is of bij nat weer. Inmiddels heeft de garage de bougies en bougiekabels vervangen maar helaas had dit alleen voor korte duur effect.
  Op dit forum worden eigenlijk twee oorzaken aangegeven namelijk een defecte koppeling of de zuinige afstelling van de warme motor bij lage toerentallen. Alleen heb ik geen definitief antwoord gezien welk probleem dit nu veroorzaakt aangezien er meerdere Punto bezitters zijn met dit probleem.

  Is er iemand waar dit probleem is opgelost of die kan aangeven wat de precieze oorzaak van dit irritante probleem is?


 • roelof007 @ 29/10/2007, 11:45

  Lijkt mij een vocht probleem alel steker verbindingen nazien en schoon en droog maken in spuiten met sileconen spray weer proberen

 • 22ecotec @ 29/01/2008, 22:54

  De bobines bleken inderdaad door te slaan zodoende ik deze binnenkort ga vervangen. Hierna zal het probleem waarschijnlijk voorbij zijn.

 • 22ecotec @ 09/01/2011, 12:53

  Helaas is een bobine tijdens het rijden doorgeslagen naar de ECU waardoor de computer is opgeblazen. Een nieuwe computer (gereviseerde) was helaas de enige oplossing en nu is het probleem verholpen nadat beide bobines zijn vervangen.

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • Carpartsdirect.nl
 • Hippored
 • obdpartners
 • smeets solutions
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer