Ford USA F150 1991: Ford F150 1991 5.0 efi start niet met warme motor benzine

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 5.0 efi

Hallo,

Ik kom er even niet meer uit.
Ik heb een Ford F150 uit 1991 op benzine. Het probleem is dat hij, als hij warm wordt, niet meer wil starten. Het probleem was eerst dat hij mij liet staan zodra ik hem in de achteruit zette. Hij ging wel in de achteruit, ging langzaam in toeren naar beneden...... en uit. Hierna was hij niet meer te starten (best vervelend als je net getankt hebt).
Ook als ik hem ca. 10 à 20 seconden liet lopen, hem uitdeed en daarna weer probeerde te starten. Niets (startmotor draait gewoon, maar slaat domweg niet aan). Hierop heb ik er nieuwe bougies in gedraaid (de afstand van de bougies met een voelermaatje goed gezet), gecontroleerd op vonk, verdelerkap er af gehad en de puntjes schoongemaakt. Gevolg: geen verbetering. De O2 sensor losgehaald en hierna startte hij perfect. Voor mij was dus de oplossing: O2 sensor loslaten (kan dit trouwens kwaad?).
Vanochtend ben ik naar mijn werk gereden en toen merkte ik het volgende. Als ik bij bijvoorbeeld na een rotonde weer wil optrekken, dan is het net of wil hij stilvallen (heel even in toeren naar beneden en dan gaat hij weer). Bij het achteruit inparkeren, geen probleem, blijft mooi lopen. Ik was dus toch nog wel even nieuwsgierig of hij wel wil starten. Niet dus. Heeft iemand ook enig idee waar dit aan kan liggen?

Alvast bedankt voor de reacties

Robert

Koperdak

Geplaatst door Koperdak (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford USA F150? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Highway (115) PRO, 10 jaar geleden

Je zult moeten beginnen met uitlezen. Door de O2 sensor los te trekken pakt hij de gemiddelde waarde. Je auto kreeg te veel of te weinig benzine.
Ik denk haast te veel waardoor hij al het waren verzoop.

Koperdak (0), 10 jaar geleden

Zal eens even kijken of er bij mij in de buurt ook iemand zit die dat kan doen. Ik ga in ieder geval maar een sensor bestellen en dan kijken we van daaruit wel weer verder

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

vacuum. egrklep, brandstofpomp of brandstofpomp relay........

Koperdak (0), 10 jaar geleden

Net een nieuwe sensor besteld, komt volgende week binnen. ik laat wel even weten of dit de oplossing is..

Koperdak (0), 10 jaar geleden

Nieuwe koelwater sensor geplaatst. Probleem opgelost. Iedereen die heeft meegedacht en oplossingen heeft aangedragen, ontzettend bedankt. Hij rijdt weer als een zonnetje, slaat niet af en houdt niet in. Jan van xxxx parts ook ontzettend bedankt voor het bestellen van de onderdelen en vooral het meedenken.

Groet,

Robert

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

Hoi Robert, bedankt voor de feedback, had gisteren niet eens door dat je de delen kwam halen voor dit probleem, haha, had het ff te druk met die Seat.. ik pas je tekst ff aan, reclame staan we niet toe op deze site, dus moeten we zeker zelf het goede voorbeeld geven.
Gr Peco Power.

Koperdak (0), 10 jaar geleden

Nou dan weet je ook meteen welk gezicht er bij hoort (en ik ook). Dat van die reclame was mij even ontschoten, sorry daarvoor. Als ik nog een keer je expertise nodig heb, mail ik je wel even.
Of ik zet het op het forum natuurlijk, dan hebben anderen er misschien ook nog wat aan

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

Prima. de term KOPERDAK begrijp ik nu ook. en voor de duidelijkheid, ik ben niet Jan, maar die langharige mafkees, Jan is de onderdelenleverancier en mijn sleutelmaat.
Problemen liefst ook hier, is voor andere mensen ook prettig om iets uit te leren. (rechtstreeks mag ook altijd natuurlijk)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford USA F150 of stel zelf een nieuwe vraag.