Ford Focus: Sleutel wordt niet herkend

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel

Hallo,

Onze nieuwe focus heeft continu dezelfde storingen betreffende de sleutel, namelijk "de sleutel wordt niet herkend" en "de sleutel is niet in de auto".
Hij is nu drie maal terug geweest naar de dealer en het probleem is niet gevonden. Het systeem is opnieuw ingesteld, de sleutels opnieuw ingelezen, maar niets helpt.

Als een portier (ongeacht welke) open gaat terwijl de motor draait is het zeker raak, dan zegt het systeem dat de sleutel niet in de auto is, terwijl deze er niet uit is geweest. Ook als we de motor starten (als hij de sleutel tenminste herkent...) en een portier staat nog open en die doen we daarna dicht dan slaat het systeem in storing. We rijden dan rustig 2 uren door met de melding dat de sleutel niet in het systeem zit, want de motor blijft uiteraard gewoon aan.

Omdat we soms tot 10 minuten bezig zijn met starten is het wel heel erg hinderlijk. De dealer weet niet wat er aan te doen, dus daarom mijn vraag hier maar even in de hoop dat er meer mensen zijn met het probleem en de oplossing kunnen geven!

Alvast dank!

Maaike

iachfe

Geplaatst door iachfe (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Wat zegt de importeur? Is daar al door de dealer om ondersteuning gevraagd?
Want op deze manier zegt garantie niet zoveel.

iachfe (0), 12 jaar geleden

De dealer heeft contact opgenomen met de importeur en alle mogelijkheden bekeken en geprobeerd. (naar hun zeggen dus)

Nu zeggen ze dat ze eigenlijk niets meer kunnen doen, vandaar mijn vraag of hier nog ideeen zijn.
Vandaag weer de hele dag met die ellende bezig geweest, begint aardig vervelend te worden, aangezien ik die auto de hele dag nodig heb voor mijn werk.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Is er al wat vervangen? Lijkt me een mooi begin.
Computer(s), interface sleutel herkenning, bedrading en wat er nog meer mee te maken heeft.
Niets doen betekent in feite dat de auto niet voldoet aan de verwachtingen en dat het koopcontract geannuleerd kan worden.

heidyvanommeren (0), 9 jaar geleden

Ik zou heel graag weten wat de oplossing is geweest. Ik snap dat dit voor jullie lang geleden is alleen wij kampen nu met hetzelfde probleem alleen onze auto is 2,5 jaar oud en zit dus niet meer in de garantie. Een oplossing is dus zeer gewenst. Hij is al bij de dealer geweest en daar konden ZE niets vinden. Het probleem heeft zich tot nog toe drie keer als vanzelf opgelost (Overigens wel een rekening van Ford van 300 euro) allen echt betrouwbaar is de auto niet meer en het zou fijn zijn te weten dat je kunt starten. De keer dat hij naar de garage is geweest werd de sleutel namelijk echt niet meer herkent, konden we de auto niet meer openen en starten en is hij dus gesleept. Probleem opgelost na veel proberen door onbekende reden. Wij hebben wel gemerkt dat het lijkt alsof het een relatie heeft met de passagiers portier.

Peugeot604 (0) PRO, 9 jaar geleden

Is het een focus met startknop of gewoon contactslot? en indien met startknop, wordt de sleutel dan ook niet herkent als het afdekkapje op de stuurkolom wordt afgenomen en de sleutel erin gestoken wordt? dit is een soort noodprocedure volgens het boekje.

heidyvanommeren (0), 9 jaar geleden

Het is een focus met start knop zaken achter het afdek kapje zit geen contactslot waar de sleutel in kan.
Het betreft de focus ecoboost 1.0, uit juni 2012

han parmentier-1 (0), 6 jaar geleden

Als de sleutel niet herkend wordt.Als dit bericht verschijnt kan het ook zo zijn dat de afstandsbediening behuizing iets open staat. Dan gewoon even aandrukken en probleem opgelost. Het model van 2016 heeft geen kapje naast het start/stop knopje meer.

Probeo (0), 6 jaar geleden

Hallo,

Boven het binnenlichtje (bij binnenspiegel) zit tegen de hemelbekleding een RF ontvanger. Deze zit met klittenband tegen de hemelbekleding geplakt. Deze controleren op voeding, massa en signaaldraad aansluiting. Kijk eens of je storing ook krijgt als je het stekkertje los laat liggen!
Kans is groot dat deze RF ontvanger niet goed is. Eventueel uitwisselen met een andere. Hoeft niet ingeleerd te worden.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.