Ford Focus: Ford Focus motor valt uit tijdens het rijden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 z-tec

Dag,

ik heb een ford focus (ghia) uit 99 met 350000 op de teller. Tot voor kort reed hij als een zonnetje. Sinds enige tijd vallen de meters (snelheid, benzine, toeren) terug naar 0 tijdens het rijden. De motor houdt dan iets in. Soms herstelt het weer meteen, de laatste tijd echter, duurt het minutenlang. Sinds een tijdje valt ook de motor uit tijdens het rijden (als de meters ook terugvallen). Alle dashboardlampjes branden dan. Als ik de sleutel een keer omdraaide in het contactslot (dus opnieuw start), liep hij weer. Dus contactslot vervangen. Helaas heeft het niet geholpen en komen bovenstaande problemen nu veel vaker voor en veel sneller op elkaar.

Tot nog toe kon geen enkele monteur mij helpen...

Kan iemand mij hiermee helpen?

Naan

Geplaatst door Naan (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

De focus is berucht om zijn massastoringen.
Controleer de massa kabels tussen de versnellingsbak en de carrosserie , maak ze los, schuur de contactvlakken op en monteer ze weer.

lennart1585 (0) PRO, 9 jaar geleden

controleer ook de massa aansluitingen onder de luchtfilterbak
En nog een tip reinig deze ogen niet maar vervang ze bij twijfel of beter nog vervang de complete kabel aangezien de auto al aardig wat km ervaring heeft.
je bent niet de eerste en zeker ook niet de laatste met dit probleem

Johnwie (0) PRO, 6 jaar geleden

De printplaat van tellerbak na laten kijken /repareren kosten 175 euro incl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.