Ford Ka: Inhouden/ stotteren bij iets gas geven

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo
Ik heb hier een ka van mijn broertje staan waarvan de motor erg inhoudt, zo dat je er enkel heel rustig mee weg kan rijden, start prima loopt mooi stationair geef je heel voorzichtig wat gas gaat nog maar geef je zeg maar 25% gas dan houdt ie in stottert en gaat traag toeren maken, in zn vrij is dit alsook met rijden belasten, gekke is bij toeren boven de 3000 in zn vrij lijkt ie normaal te klinken ook met wat meer gas, maar met rijden haal je dit moeilijk aangezien je moeilijk op gang komt, mijn broertje vertelde dat ie het eerder af en toe al eens had met knipperen motorlampje maar nu is het continue dit probleem en ook lampje motor brand continue ook koude motor, ik heb luchtfilter eraf gehaald on te testen en ook gasklephuis los, niet geholpen, de leidingen van de injectie is de onderste nat bij losmaken en de bovenste droger klopt dit? Die bovenste is voor meer gas / vermogen vraag dacht ik?? Moet ik de bougies vervangen om te beginnen?
Alvast bedankt tank is trouwens nog half vol

Da4r

Geplaatst door Da4r (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Als het motorlampje (MIL heet dat nu) brandt, dan kun je de foutcode(s) laten uitlezen.
Dat scheelt een hoop gezoek, gegis, tijd en geld.

Het knipperen van dat lampje geeft aan dat er misfires zijn in 1 of meerdere cylinders. Op zo'n moment loopt de auto op een cylinder minder. Dat kan je dure katalysator vernielen.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Ok bedankt oldford, ik hoor dat uitlezen veel geld kost bij dealer, en ik ken hier in de omgeving arnhem niemand die dat uit kan lezen, wil er ook niet tever mee gaan rijden nu
Maar ik weet dat uitlezen uiteraard de beste eerste stap is

Da4r (0), 6 jaar geleden

Voor die bijna 100 euro uitleeskosten kan ik bougies kabels zoiezo al vervangen

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Waar komt die 100 euro van daan? Heb je de dealer al gebeld en gevraagd wat het kost?
En je kunt de bougie kabels wel voor dat bedrag vervangen, maar is dat dan nodig? Of is dat weggegooid geld?

In 1e instantie kun je de auto bij elk APK station laten uitlezen. Dat geeft vast een idee wat er aan de hand is.
Meestal zijn de kosten daarvan rond de 30 euro. Even bellen en vragen, dan weet je wat er bij jou in de buurt gerekend wordt.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Dealer vraagt 60 euro pas na weken tijd geen zin in heb m uit laten lezen bij universele garage apparaat vindt auto niet op ford systeem wel simpeler systeem die zegt code cilinder 2 ga bougies en kabels vervangen

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

Wat was de exacte fouttekst en/of het nummer van de uitgelezen foutcode?
Want er zijn nogal wat mogelijke foutcodes waarbij cylinder 2 genoemd wordt.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Stond op mobiel apparaatje enkel cilinder 2 wat ik kon zien dat zei die man ook, op ford ka met ford software lukte niet verbinden

civic rob (0), 6 jaar geleden

Als het de Bougies en bougie-kabels niet zijn is het waarschijnlijk de bobine.

Maar zonder foutcode is het moeilijk te zeggen wat er exact defect is.
Toevallig fout code P0302 ?

Maar zomaar onderdelen gaan vervangen kan je uit eindelijk meer kosten als even laten uitlezen bij de dealer. Of gewoon laten maken bij de dealer hoef je waarschijnlijk kosten voor uitlezen niet eens te betalen.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Civic rob bedankt voor je hulp, heb bougiekabels besteld, dat van de dealer dat zie ik helaas niet zitten, mijn ervaring met dealers is zeer slecht nergens zin in dikke rekeningen, en uitlezen niet in de factuur?? Welke topdealer doet dit? Ik ben in mijn leven bij heel wat dealers bmw mercedes audi vw geweest eigenlijk alleen bij mercedes redelijke ervaring de rest heeft geen zin in je oude auto verkopen veel liever nieuwe autos , uitleven ford dealer was trouwens 60€ zeiden ze alleen pas na 1,5 week tijd maar toch bedankt!!

civic rob (0), 6 jaar geleden

Ik weet niet of je in een grote stad woont of in een dorp. Dat maakt volgens mij behoorlijk uit kwa klant gerichtheid bij de dealers(Familie bedrijfje of groot dealerschap).

Maar ik kan mij best voor stellen dat een dealer geld in rekening brengt als hij enkel de auto mag uitlezen en niks repareren. 60 euro is alleen wel erg veel. 20-30 euro lijkt mij daarvoor een redelijker bedrag.
Maar als je ervaring met lokale dealer slecht is zou ik het bij een ford specialist proberen.

Maar Ik heb een ieder geval met mijn Fiesta van 2008 nog geen slechte ervaring gehad kwa service en ze hebben er ook nooit een probleem van gemaakt dat ik zelf sommige onderdelen heb vervangen.

De ECU van de Duratec motor van mijn Fiesta is met een universele OBD2 apparaat trouwens zonder problemen uit te lezen. Apparaatje heeft zich zelf al dubbel en dwars terug verdient.

Da4r (0), 6 jaar geleden

Ok bedankt ik ga de bobine en bougiekabels vervangen waren scheurtjes in kabels ook als dan nog niet werkt uitlezen weer

Da4r (0), 6 jaar geleden

Bobine en kabels vervangen loopt weer zoals het hoort

Iedereen bedankt voor meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.