Ford TRANSIT 260S FD DC 100 LR 4,23: Gloeibougie werken niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ABFA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 74

Wij hebben een Ford Transit staan welke bij een koude start niet goed start en rook (de rook stink naar diesel niet naar olie) Als het koud is rookt hij harder dan met warm weer. De gloeibougies zijn vervangen maar dat heeft niets geholpen.
Verder rijd hij prima rookt niet en gebruikt geen olie. Gloeibougies krijgen ook gewoon stroom alleen meet ik bij de gloeibougies 11,50 volt en op het overstart punt 12,50 volt.

Iemand een idee

robertjan101

Geplaatst door robertjan101 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Heino4267 (200), 6 jaar geleden

Je gloeibougies krijgen spanning, of ze stroom trekken weet je niet.
Waarschijnlijk zijn er enkele defect.

Je kunt dat meten met een stroomtang die de gloeistroom per gloeibougie meet, of met een multimeter (inwendige weerstand meting). Dat laatste nadat je de draad van de gloeibougie hebt losgemaakt zodat je de weerstand van de stroomaansluiting op de gloeibougie naar het motorblok kunt meten.
Op die manier hoef je ze niet eerst uit het blok te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.