Ford FOCUS: Afstandsbediening probleem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: FYDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 74

Goedemorgen,

Nadat ik mijn auto door de wasstraat heb gehaald, werkt de afstandsbediening voor het portier soms wel en soms niet.

Wat heb ik al gedaan:
- batterij vervangen.
- printplaatje vervangen (gaf kortsluiting).
- opnieuw ingeleerd (door gecertificeerd bedrijf).

Na bovenstaande werkte de sleutel weer een paar uur en in de avond weer niks. De volgende ochtend na 1.5 uur rijden deed de sleutel het ineens weer voor 2 dagen en vandaag doet hij het weer niet, In de ochtend nog wel, maar na een rit door de regen en bij thuiskomst doet hij het weer niet.

Het lijkt wel of vocht ook een probleem veroorzaakt met het portier.

Iemand ervaring met bovenstaande of heeft iemand een oplossing voor mij?

jw50

Geplaatst door jw50 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Focus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jw50 (0), 6 jaar geleden

Aanvulling:

De ontvanger van de AB blijkt achter (of in de buurt) van het handschoenenkastje te zitten.
Zodra ik hierbij de AB gebruik, doet de AB het prima. Aan de buitenzijde moet ik onder de wielkas dicht bij het handschoenenkastje komen om de AB te gebruiken.

Het lijkt wel alsof er iets mis is met de ontvanger van de AB. De AB zelf is nogmaals gecontroleerd en werkt zoals het hoort.

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

Je kunt het bereik van de AB vergroten door die tijdens het gebruik tegen je hoofd te houden (geen grap!) omdat hij dan je lichaam als antenne gebruikt.

Maar jouw probleem is een te laag zendvermogen of een te ongevoelige antenne.
Aangezien je probleem is ontstaan na een wasbeurt, denk ik dat het aan iets in de auto ligt: die is tenslotte nat geworden.

In jouw plaats zou ik kijken naar de antenne-eenheid, daar moet een (vocht)probleem zitten.

Maar eens even een andere denkrichting:
Veel auto's hebben voor de voorruit een parafaanplaat: dat is een rooster met een bak er onder waar water in kan lopen. Als de afvoeren links en rechts in die bak verstopt zijn, verzamelt zich regenwater (of water uit de wasstraat) en loopt over in de ventilatie. Grote kans dat er dan water komt in iets wat daar dichtbij zit.
Is dat bij jou niet het geval, zeker gezien de verschijnselen van de laatste dagen. De remedie zou zijn om de afvoeren open te maken en alles goed te drogen.

jw50 (0), 6 jaar geleden

Hoi,

Bedankt voor je reactie. De sleutel tegen mijn hoofd houden werkt niet. Moest wel even lachen toen ik dat las, haha.

Als je het over de antenne hebt, bedoel je dan mijn normale antenne boven op het dak? Deze is er wel afgehaald tijdens de wasbeurt. Zo niet, waar zit precies de antenne eenheid voor de AB?

Ik heb de parafaanplaat bekeken en links en rechts wat blaadjes weggehaald. Bedoel je de afvoeren die helemaal links en helemaal rechts zitten? Bij het scharnier van de motorkap?
Je merkt, zo technisch ben ik niet met mijn auto...

Heino4267 (225), 6 jaar geleden

Ja, die helemaal links en rechts. Staat er geen water in die bak en zijn de afvoeren open? Dan komt het water niet uit die hoek.

En waar bij jouw auto precies de antenne van de AB zit weet ik niet, als die niet zit waar jij zelf zegt dat die zit (achter het handschoenenkastje).

jw50 (0), 6 jaar geleden

Update 22 november 2017:

Vreemd verhaal wordt dit, maar het is echt zo.

De AB werkt overal. Maakt niet uit waar ik ben, alles doet het en alle portieren gaan open en dicht.

MAARRRRRRRRRRRRRRR... Zodra ik mijn auto voor de deur zet thuis, doet de AB niets meer. Het viel me de afgelopen dagen op. Ik ben zelfs bij de Ford dealer geweest, maar zij konden ook niks vinden en daar deed de AB het ook prima.

Ik heb nu werkelijk geen idee wat er aan de hand is. Het enige dat ik kan bedenken is dat er iets in de straat sinds een week of 2 het signaal van mijn AB verstoord.

Hans4040 (310) PRO, 6 jaar geleden

Staat er bij jou in de buurt zo`n digitaal reclamebord?
Die dingen kunnen namelijk ook storen, vooral als jou AB op radiosignaal werkt.
Tevens kunnen andere apparaten, zoals babyfone, G4 netwerk, etc. ook storend werken.

jw50 (0), 1 jaar geleden

Even een update, ook al heb ik de auto niet meer:

De stroring werd veroorzaakt door een tijdelijke hoeveelheid geplaatste lichtelementen bij ons in de straat die werkten op een AB. Dit i.v.m. de Fjoertoer bij ons in het dorp. Nadat deze lichtelementen bij de mensen in de straat weer waren weggehaald, deed de AB van de Focus het weer.
Blijkbaar zat het op dezelfde frequentie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Focus of stel zelf een nieuwe vraag.