Ford MONDEO: start probleem

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: FMBA, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

Kan de auto niet meer starten met het contactslot. Pech onderweg wegenwacht er bij uitkomst startmotor stuk gereviseerde startmotor gemonteerd , nog niet starten alle zekeringen en relais gecontroleerd op verschillende manieren proberen te starten in de P stand in de N stand rem los rem vast niet starten, het enigste wat eigenlijk nog overblijft is het stroom gedeelte van het contactslot of heeft u nog een andere suggestie.
Gr Willem

w.jeveren

Geplaatst door w.jeveren (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Heino4267 (225), 5 jaar geleden

Ja, de auto uitlezen en aan de hand van de foutmeldingen bepalen of de computer "van slag is", of iets mist.
Wat een monteur ook nog zou kunnen proberen (met de automaat in P en de handrem er op, contact aan ) is om handmatig op de startmotor het startrelais te bekrachtigen: zo kom je er achter of het hele voedingscircuit van de startmotor/accu/bedrading in orde is (want dan gaat de startmotor draaien). Als de start motor gaat draaien is dat stuk in elk geval in orde en als de motor óók nog aanslaat, weet je al een stuk meer.

w.jeveren (0), 5 jaar geleden

Ik heb van alles geprobeerd maar hij geeft geen teken van leven, ik denk dat het probleem iets te ingewikkeld voor mij is ik wil het daarom maar over laten aan een specialist. Ook wat hieno4264 schreef heb ik nog geprobeerd.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Een startmotor is eigenlijk een simpel ding want de accuspanning wordt onderbroken door een magneetspoel met een pen die zodra er door de contactsleutel om te draaien tot de startpositie er 12 volt op die magneetspoel gezet wordt en de bendix naar voren laat schieten en daarna de startmotor inschakelt. Een wegenwachter zou toch dienen te weten hoe een startmotor werkt en als eerste die aansluiting op spanning controleren en als die er niet is door een externe draad aan te sluiten.

w.jeveren (0), 5 jaar geleden

Ik heb een draad 12volt + op het release gezet dan slaat de startmotor wel aan. Volgens het uitlezen is er nog een storing in de sleutel herkenning.

Heino4267 (225), 5 jaar geleden

Maar die storing in de sleutelherkenning (beter bekend als startblokkering) zie je toch metéén in je instrumentenpaneel aan het rode knipperlampje?
Of kijk je daar nooit naar?

w.jeveren (0), 5 jaar geleden

Ik had al uit gelezen dat de startonderbreking niet in orde was, ik heb hem naar de dealer gebracht die heeft hem aan de computer gezet en gereset dat kon ik zelf niet hij start weer als een nieuwe, hartelijk dank voor de ontvangen reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.