Ford KA: Kilometer teller toerenteller bij koud of nat weer doen het niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CDB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 70

Hallo

Mijn SportKa heeft het probleem als het kouder of natter is buiten dat de kilometerteller en toerenteller wijzers het niet doen (de benzinemetewerkt wel)
Bij 17 graden of hoger werkt het gelijk vanaf het starten.
Bij kouder of echt nat weer gaan ze pas na 10 km werken eerst geven ze dan verkeerde waardes en na de tijdje klopt het.

De snelheidssensor in de versnellingsbak heb ik al vernieuwd, het instrumentenpaneel al eens nagekeken kon ik niets geks aan zien.

iemand nog ideeën?

RicardoKoch1

Geplaatst door RicardoKoch1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Heino4267 (205), 5 jaar geleden

Dan zou het de voeding van het instrumentenpaneel (die zit in het instrumentenpaneel) kunnen zijn.
Er zijn firma's die instrumentenpanelen repareren.

RicardoKoch1 (0), 5 jaar geleden

Daar had ik ook al iets over gelezen inderdaad.
Daar ga ik ook maar eens naar laten kijken.
Uitlezen levert ook niet op namelijk.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Ik weet niet of voor andere modellen ook van toepassing is maar het zou kunnen. Mijn Focus had ook de meest rare klachten in het instrumentenpaneel en dat bleek aan een vervuilde print in het paneel te liggen waardoor er overgangsweerstand tussen de componenten ontstond. Het paneel uitbouwen is niet zo moeilijk en op You tube zijn daar wel video's over te vinden. Daarna moet het paneel wel uit elkaar geschroefd worden om bij de print te geraken maar ook dat wijst zich vanzelf. Zodra de print is uitgebouwd pak dan een versleten tandenborstel en poets voorzichtig de print aan beide zijden schoon totdat de soldeerverbindingen weer enigszins gaan glimmen, maak ook de contacten van de meters goed schoon en schroef het paneel weer in elkaar en test in de auto of alles weer naar behoren werkt. Het lijkt een boel werk maar ik was met een uurtje klaar maar wel met hulp van You tube.

RicardoKoch1 (0), 5 jaar geleden

Bedankt ik ga het eerst helemaal schoonmaken de filmpjes heb ik ook gevonden nu.

Heino4267 (205), 5 jaar geleden

Je kunt bij het schoonmaken ook wat contactspray gebruiken, MITS je dat voorzichtig doet met vochtige wattenstaafjes. Er mag beslist geen contactspray druipen en alles moet daarna weer voorzichtig worden droog/schoongemaakt.

RicardoKoch1 (0), 5 jaar geleden

Bedankt het is gelukt.
Uit elkaar gehaald schoongemaakt met een borsteltje. Voorzichtig gefohnt daarna met contsactspray schoongemaakt en het werkt gelijk na het starten.

ronny503 (0), 5 jaar geleden

Mooi om te lezen dat de boel weer werkt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.