Ford KA: Kachel wel warm, direct koud als blower aan gaat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BAA, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 44

Hallo allemaal,

Sinds een week of 2 doet mijn kachel vreemd.
Hij wordt wel warm, dus door de rijwind komt er een soort van half lauwe lucht de auto in. De roostertjes zijn dan wel gewoon heet, zoals ze altijd zijn als de kachel aanstaat. Als ik echter de blower aanzet, om daadwerkelijk de hete lucht de auto in te blazen, wordt hij binnen een minuut weer koud en duurt het weer een minuutje of 2 voordat de lucht weer warm geworden is.

Hierbij wordt de kachel soms helemaal niet warm en blijft hij bij rijwind ook gewoon ijskoud.

Iemand enig idee waar ik dit probleem kan zoeken? De thermostaat is een maand of 5 geleden vervangen en aangezien de radiateur dus duidelijk wel warm wordt, gezien het feit dat hij wel warm blijft met rijwind, lijkt me daar het probleem niet te zitten.

Met vriendelijke groeten

Roberto

Roberto073

Geplaatst door Roberto073 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 5 jaar geleden

Wordt je kachelkraan wel goed bediend en doet die het nog wel goed?
Met de warm-koud regelaar bedien je een kraan die onder het dashboard zit, ergens bij het radiateurtje. Als je de regelaar bedient, hoor je de kachelkraan over het hele bereik te zien bewegen.

Een andere mogelijkheid is, dat dat je radiateurtje onder het dashboard (vrijwel) verstopt zit.
Dat gebeurt met name, als er verschillende soorten koelvloeistof (of zelfs gewoon onverdund water) in hebben gezeten. Soms helpt dan spoelen, soms vervangen.

Hans4040 (310) PRO, 5 jaar geleden

wat is "onverdund water"..?

Heino4267 (225), 5 jaar geleden

Kraanwater zonder antivries erbij?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.