Ford Fiesta: p2111

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1999, Vermogen (kw): 110

Ondanks geen reacties hier voor een oplossing heb ik het probleem van de foutcodes zelf op kunnen lossen door het internet af te speuren.
Wat ik niet wist is dat je na het loshalen van de accu de gasklep weer moet inleren. Nadat ik de foutcodes in de computer heb gewist en de gasklep opnieuw heb ingeleerd was alles weer oke en blijven de foutcodes weg.

ron4onderdelen

Geplaatst door ron4onderdelen (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Marea? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ron4onderdelen (0), 5 jaar geleden

Wie kan me verder helpen. Heb nog 2 foutcodes p2111 en daardoor p2110
Het vreemde is dat de code p2111 stuck open is, maar de gasklep is dicht en hij wil nog meer dicht omdat ie denkt dat ie open staat.
Gasklep is gesloten wanneer contact aan is, dan draait het servomotortje en wil de klep verder dicht draaien, maar dat gaat niet want deze zit al dicht. Heb een andere nieuwe (kloon) gasklep geprobeerd, maar deze doet hetzelfde. Gasklep gaat wel open als je het gaspedaal intrapt. Als ik het stekkertje van de gasklep haal en er weer opzet stopt het. Maar het gaspedaal reageert dan niet meer en geeft EAC Fail op dashboard. Aansluitingen waren niet gecorrodeerd maar toch schoongemaakt. Gaspedaal ook nagekeken, maar kon er niks aan zien.
Stekkertje gasklep was niet heel stevig, dus ook vervangen, geen verbetering.
Waar kan het aan liggen, moet ik de computer helemaal resetten of heeft dat geen zin? Heb gelezen dat je de computer kan resetten door de minpool los te halen en deze te verbinden met de pluspool. Dit gaf ook geen reultaat
Motor loopt gewoon.Hoe kan ik e.a. doormeten? O de buitenste vier (van de 6) draden van de gasklepstekker meet ik en wisselende voltage tussen 1,4 en 1,8 volt Heb geen schema's wel obd diagnose ELM327
Wie weet de oplossing?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Marea of stel zelf een nieuwe vraag.