Ford Mondeo: Startmotor

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Bij mijn Mondeo heb ik problemen bij het starten. De starter maakt een zoemend geluid maar er gebeurt geen overbrenging, dus de auto start niet. Om dit zelfde probleem werd onlangs een nieuwe starter geplaats maar het probleem doet zich nu opnieuw voor. Het zou met vuil te maken hebben in de starter. Ik stond in panne en door er op te tikken met een staaf kreeg ik hem uiteindelijk weer aan de praat. Iemand een oplossing?

niels hendrikx-1

Geplaatst door niels hendrikx-1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Ik neem aan dat de vervangende startmotor geen nieuwe is geweest.Dat tikken wil wel eens helpen.Hij blijft dan hangen.Ik zou er een nieuwe onderzetten.
Ferry

niels hendrikx-1 (0), 5 jaar geleden

Dag Ferry, bedankt voor je reactie. Men zou een nieuwe geplaats hebben maar ik ben een tamelijke leek dus begin mijn twijfels te krijgen. Er werd gezegd dat er vuil afkomstig van het vliegwiel in de starter wordt gezogen en dat dat de oorzaak zou zijn. De vervanging van de startmotor was slecht een maand of 4 geleden..

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Gewoon terug en een nieuwe eisen.Wat zij zeggen is een kul verhaal.
Ferry

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

Je hebt garantie op de nieuwe startmotor; ik zou even de rekening opzoeken en kijken wat er precies aan onderdelen in rekening is gebracht.

Dit klinkt alsof ze de bendix ("spiebanen") van de oude startmotor schoon hebben gemaakt en de oude startmotor terug hebben geplaatst.

Dirk71 (0), 5 jaar geleden

Het komt bij de Ford diesels inderdaad vaker voor, dat, wanneer het dubbelmassavliegwiel versleten is, er zich zeer veel vuil (van dat vliegwiel) in korte tijd verzamelt in het koppelingshuis en bij deze motoren komt dat vuil dus inderdaad in de startmotor terecht, waardoor ook een nieuwe startmotor in korte tijd weer kan gaan weigeren. De enig juiste oplossing voor dit probleem is het vervangen van het dubbelmassavliegwiel.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Kom op zeg,binnen vier maanden.Als het vliegwiel versleten is,merk je dat wel.Ik blijf er bij ,dat dit een kul verhaal is.
Ferry

Dirk71 (0), 5 jaar geleden

Je hoeft me niet te geloven hoor, dat moet je helemaal zelf weten, maar mijn verhaal is helaas wel gebaseerd op feiten.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Als het vliegwiel in een dergelijke staat is ,dat hij uit elkaar gaat vallen,moet je dit bij het ontkoppelen en/of rijden toch wel merken.
Ferry

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

[quote=Dirk71]Het komt bij de Ford diesels inderdaad vaker voor, dat, wanneer het dubbelmassavliegwiel versleten is, er zich zeer veel vuil (van dat vliegwiel) in korte tijd verzamelt in het koppelingshuis en bij deze motoren komt dat vuil dus inderdaad in de startmotor terecht[/quote]

Dan rest mij de vraag waarom dit euvel enkel bij Ford voorkomt en niet bij vele andere merken.
En waar komt dat vuil dan vandaan, en wat is het ?

Grt. Paul

niels hendrikx-1 (0), 4 jaar geleden

Heb een bevriend iemand er naar laten kijken. Hij bevestigd dat het wel degelijk een nieuwe startmotor is. Je kan duidelijk zien dat die geen 12 jaar oud is. Hij vertelt mij net hetzelfde, het verhaal over het vuil. Dus ik denk dat er wel iets van aan is. Hij heeft de startmotor zuiver gemaakt en ja hoor, de auto start. Hij gaf me zelf ook het advies om het vliegwiel te vervangen want het probleem zal blijven terugkomen.

Heino4267 (200), 4 jaar geleden

Okee, dat wordt een reparatie inplannen dus. Bedenk dan ook vooraf of je meteen de koppeling compleet mee vervangt (dat is aan te raden).

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Dit gaat mij net even te snel.We hebben topicstarter nog niet gehoord over het vliegwiel.Heeft hij er last van? Wat doet de koppeling niet goed e.d.?Als hij gewoon goed schakelt,zou ik het zo laten.Even in de zoveel tijd een startmotor schoonmaken staat niet in verhouding van de kosten van de andere reparatie.Even een slag naar slaan,onder de 1000 euro redt je het niet.Dus overweeg het even.
Ferry

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ik heb het even voor je nagekeken. Koppeling set met twee massa vliegwiel en druklager
van Valeo komt boven de 1000 euro (Internetprijs) exclusief montage.
Ferry

ferdinand (60), 4 jaar geleden

En wat gaat het worden?
Ferry

niels hendrikx-1 (0), 4 jaar geleden

Met schakelen heb ik geen problemen gemerkt maar dat zou inderdaad de enige manier zijn ol het volledig op te lossen. Men raamde de kosten dan om op ongeveer 1500 inclusief werkuren. Dus Ferry, je hebt er duidelijk verstand van 😉. Nu moet ik voor mezelf enkel nog uitmaken of ik het er nog aan wil uitgeven. Bedankt voor het advies!

Hendrik4290 (0) PRO, 4 jaar geleden

Dat probleem is inderdaad bekend bij die motoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.