Ford Fusion: Auto start soms niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1388, Vermogen (kw): 59

Ik heb een Ford Fusion van 2006 het volgende probleem heb ik dat de auto soms wel start en dan weer niet ook niet met een reserve sleutel. Auto is inmiddels uitgelezen en de volgende storingscodes komen er voor de dag B 1342 P1000 U2197 U2200 B2479 P0500 P2100 P0625 P1794 en nog een aantal andere van de deuren etc. Echt een defect onderdeel geeft die niet aan, Als de auto start rijdt die gewoon goed niks geen inhouden, maar zodra dat ik hem uitzet heb ik grote kans dat die niet meer start. Verdenk zelf de Ecu of het instrumentenpaneel, wie weet hier raad mee?


Groeten David

David86

Geplaatst door David86 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Fusion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

Als hij niet start, gebeurt er dan helemaal niets (dus ook geen startmotor die je hoort draaien)?
Of neemt de draaiende startmotor de motor wel mee (dus de motor gaat draaien maar hij slaat niet aan)?

David86 (0), 5 jaar geleden

Startmotor is niet het probleem motor gaat rond maar slaat niet aan mist een signaal denk ik.

Heino4267 (200), 5 jaar geleden

Ahaa, dat is al een stuk duidelijker.
Als in het instrumentenpaneel niets vreemds te zien is tijdens het starten, is een niet vrijgegeven startblokkering waarschijnlijk niet het probleem.
Ik zou dan denken aan een defecte BDP-sensor (of aansluitstekker/kabel).
Als je opnieuw laat uitlezen en daarvoor eerst alle foutcodes laat wissen, krijg je waarschijnlijk een stuk meer duidelijkheid over de actuele foutcodes.

Ik vraag me trouwens wel af hoe je zoveel foutcodes kunt verzamelen zonder dat het MIL-lampje aan is geweest (MIL = Motor Inspectie Lamp, het teken in het instrumentenpaneel dat er iets mis is en dat je daarmee naar de garage moet).

David86 (0), 5 jaar geleden

Hij geeft juist geen BDP-sensor aan, denk ook niet dat daar het probleem in zit. Als de foutcodes allemaal gewist zijn, en het probleem doet zich dan voor dan zit er weer gelijk een goeie 15 foutcodes weer in. Dus met het starten mis ik gewoon een signaal naar de componenten, lijkt me ook sterk dat ik 15 defecte onderdelen aan mijn auto heb zitten, Net wat ik al aan geef als de auto start kan ik gewoon bij wijze van naar Parijs rijden, maar als ik dan moet tanken en de auto uitzet dan heb ik grote kans dat die niet meer start. En onder het rijden brandt er ook niks geen MIL status lampje. Denk dat ik weer iets aparts heb wat waarschijnlijk een anders als ik geloven moet nooit mee gemaakt heeft.

David86 (0), 4 jaar geleden

Probleem is voor mij opgelost, inmiddels voorzien van een andere auto. Dit hoofdstuk kan afgesloten worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Fusion of stel zelf een nieuwe vraag.