Ford Ka: USB werkt niet meer

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo allemaal.

Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen met onderstaand probleem.

De USB aansluiting in de Ford Ka, 2009, met connectivity pack (USB ipv AUX, bluetooth en stuurwielbediening) van mijn vrouw werkt helaas niet meer.
Auto is nu ongeveer 1,5 jaar in bezit en heeft altijd "goed" gewerkt. Soms wat problemen met herkennen van USB sticks, maar heeft altijd nog gewerkt. USB sticks die altijd hebben gewerkt worden niet meer herkend en bij het willen selecteren van de ingang meld (via spraak) systeem dat er geen media is gevonden. De USB aansluiting zelf werkt nog wel, want het opladen van een telefoon werkt gewoon.

Na enig nadenken heb ik het idee dat het mogelijk met de accu van doen kan hebben. Deze is namelijk recent vervangen en volgens mij is het probleem vanaf dat moment ontstaan. In het boekje van de audio (helaas Duits) staat dat wanneer accu los is geweest de USB opnieuw moet worden ingesteld. Het verwijderen van de USB stick en opnieuw inpluggen zou voldoende moeten zijn om de playlist opnieuw samen te stellen waardoor afspelen weer mogelijk is. Helaas zonder resultaat.

Is er iemand die dit probleem wellicht herkend of mij kan vertellen wat ik mogelijk verder nog kan proberen?
Het is niet dat ik niet bij de Ford dealer wil langsgaan, maar helaas is mijn persoonlijke ervaring dat dealers zich niet graag wagen aan dit soort media gerelateerde problemen en al helemaal niet als auto niet bij hen is gekocht.

Alvast super bedankt voor iedereen die mee wil denken of kan helpen!

ArKu

Geplaatst door ArKu (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Ka? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ArKu (0), 4 jaar geleden

Niemand die ook maar enig idee of nog te proberen tips heeft?

Alles is welkom en beter als bij een dealer aankloppen die hier niet op zit te wachten.

Alvast dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Ka of stel zelf een nieuwe vraag.