Ford Mondeo: Touchscreen loopt vast bij het starten van de motor

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1500

Hallo, ik heb in april 2019 een nieuwe Ford Mondeo gekocht, weliswaar model 2018 met 0km op de teller. Nu is het al verschillende keren gebeurd dat mijn touchscreen na het starten van de motor vastloopt. De melding die verschijnt: 'Kaarten worden geladen'. Indien dit gebeurt vallen bijna alle functies op mijn touchscreen weg. Enkel de klimaatregeling kan dan nog bedient worden. Nadat ik de motor heb stilgelegd en na geruime tijd weer start, zijn alle problemen verdwenen en werkt alles optimaal. Het probleem stelt zich niet altijd en ik kan het ook niet simuleren. Vervelend is dat, ik vrees dat vroeg of laat alles voorgoed vastloopt. Volgende week ga ik terug naar Ford. Maar misschien is hier iemand die de oorzaak kent? Mvg

Ben_31/07

Geplaatst door Ben_31/07 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (215), 4 jaar geleden

Laat de hoogte van de accuspanning eens meten en beoordelen of dat binnen de marges van de Ford Smartcharge voorziening valt. En wellicht staat er een foutmelding in je auto die een oorzaak aangeeft? De dealer kan dat uitlezen.
Volgens mij heb je nog garantie.

Ben_31/07 (0), 4 jaar geleden

Ondertussen werd het touchscreen bij Ford vernieuwd en lijkt het probleem opgelost. Er is echter een nieuw probleem opgedoken , een probleem dat ik voorheen niet had. Nu blijft mijn touchscreen in dagmodus , ook 's avonds en 's nachts wanneer het donker is. Aan de instellingen ligt het niet. Ik kan het touchscreen probleemloos via de instellingen in nachtmodus plaatsen en op die manier verdonkeren. Maar standaard staat het touchscreen ingesteld op 'Automatisch' en wordt het touchscreen veronderstelt automatisch over te schakelen tussen dag- en nachtmodus. Kent iemand dit probleem? Zit er ergens een verborgen sensor die dit probleem kan veroorzaken?

check

Beste antwoord, geplaatst door Ben_31/07 (0), 4 jaar geleden

Fouten werden uitgelezen en probleem stelt zich niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.