Ford MONDEO: stottert

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NGD, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 96

goede morgen

mijn probleem: als ik met de caravan onderweg ben +/- bij 80-90 km /uur gaat de auto stotteren,laat ik het gas even los draait hij weer gewoon geef ik weer gas begint het weer enz bij 12 /liter per 100 km gaat het goed,bij 13-14 ltr/100 km treed het brobleem weer op, wie heeft de oplossing de garage zei
vanmorgen het kan aan de bobine liggen ik ben er nog niet zo zeker van.

hansvsan

Geplaatst door hansvsan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 4 jaar geleden

Zo werkt het ook niet , je gaat meer kapot rijden met misfires , waarschijnlijk doet er 1 cilinder niet goed , wordt garage voor diagnose reparatie.

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Echt zuinig lopen doet ie nou ook niet met die caravan erachter. Misschien krijgt de motor wel veel te veel.
Voor de rest ben ik het met Ferdinand eens. Met een goede diagnose/reparatie rijd je straks waarschijnlijk weer zuiniger.
Desnoods moet de garage proef rijden met de caravan erachter en met aangesloten diagnose apparatuur.

Heino4267 (225), 4 jaar geleden

Als je de 2 liter motor hebt, is de bobine een zwak onderdeel. En een defecte bobine past bij je klachten. Een nieuwe kost weinig en is gemakkelijk te plaatsen. Als je bougiekabels nog origineel zijn, vervang die dan meteen mee. Bij mij (2.0 van 2001) kreeg ik een bak "pit" terug toen ik zowel de bobine als de bougiekabels (beide nog origineel) had laten vervangen. En hij loopt een stuk zuiniger sindsdien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.