Ford MONDEO: stuurbekrachtiging lekkage

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: T1BB, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Hoi,
De situatie: stuurkracht verlies met name bij na links draaien / hapering. Vloeistof nabij afschermhoes linker voorwiel. Vloeistofreservoir was leeg: bijgevuld. Vervolgens 1100 km. probleemloos mee teruggereden van vakantieadres naar thuisadres. Thuis: flinke olieplas onder auto.

Universeel garage: hoes was flink verschoven-> vastgezet en bijgevuld. Nu na paar km. weer verlies en dan duidelijk hoorbaar in auto 'gekraak' in vloeistof bij stuurbeweging.
Voorstel garage: "stuurhuis reviseren (dan 2 jaar garantie daarop), want dat is meestal de oorzaak", incl. alles/montage ongeveer 1100 euro.

Is dit de daadwerkelijke oorzaak? En hoe kan 't dat ik er nog zoveel km. mee terug heb kunnen rijden? Ik wil er denk ik maandag mee naar dealer gaan om diagnose te laten stellen. Wellicht heeft iemand anders nog inzichten in de situatie?

trashit

Geplaatst door trashit (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ik ga er van uit dat het stuurhuis lekt.Als het reservoir beneden peil is ,ga je de pomp horen.Veelal gekraak e.d. Als je hem dan op niveau hebt gebracht,is het geluid weg.Als het dus alleen lekkage is ,kan je dat een autoleven vol houden.Alleen de buren zullen de vlekken op straat niet echt waarderen.Die kan je overigens met caustic soda weg halen.Pas op ,is gemeen spul.Kijk ook eens op de Onderdelenlijn.Daar worden door sloperijen onderdelen aangeboden.Tegenwoordig hebben veel van deze bedrijven een eigen werkplaats en zetten ze tegen betaling het er onder. Veel succes.
Ferry

Heino4267 (215), 4 jaar geleden

Je moet onder je auto sowieso oliesporen kunnen zien die terug naar het lek leiden (bv. met lopende motor en iemand het stuur laten heen en weer draaien).
Kijk ook eens naar de oliekoeler van de stuurbekrachtiging (bij mij is dat "een pijpje met koelribben erop" die achter de voorbumper dwars voor de motor voor de frontbalk door loopt), is die niet beschadigd? Dat is namelijk een goedkopere reparatie als je stuurhuis ...

trashit (0), 4 jaar geleden

stuurhuis is gereviseerd. Topic kan worden gesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.