Ford TRANSIT 100L: Koppeling trapt door met luide klik

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Na iedere 200 tot 300 gereden kilometer ervaring ik de volgende klacht:
Wanneer ik het koppelingspedaal intrap, trap ik het pedaal in één keer door naar de bodem, daarbij klinkt dan een luide klik.

Wanneer ik het pedaal weer op laat komen functioneert hij weer normaal. Heeft iemand enig idee waar dit probleem vandaan komt en wat een mogelijke oplossing is? Daarnaast de vraag: is dit iets dat zsm gerepareerd moet worden (ivm veiligheid) of kan het wachten (ik ben momenteel oo vakantie).

Jvandenberg

Geplaatst door Jvandenberg (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Transit? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferdinand (0), 4 jaar geleden

Dat je je koppeling in een keer naar beneden kan trappen is redelijk normaal.De klik is niet normaal.Ik zou met zijn tweeen op onderzoek gaan.De een trapt hem in en de ander kijkt en luistert.Het moet op te sporen zijn.Als het uit het koppelingshuis komt,kan het van alles zijn.Het druklager ,de koppelingsplaat,drukgroep.Als het een kabel is en geen hydraulische kijk dan of de kabel wel goed loopt.
Ferry

Jvandenberg (0), 4 jaar geleden

Dag Ferry, hartelijk dank voor de reactie. Vandaag sprak ik toevallig een goed monteur die me vertelde dat de automatische koppelingspanner kapot is (een tandje is afgesleten) en dat het een kwestie is van dit onderdeeltje vervangen.

Hans4040 (190) PRO, 4 jaar geleden

Ook weer opgelost...
Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Transit of stel zelf een nieuwe vraag.