Ford C-MAX: hoeveel mag het olieverbruik zijn ?

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: M1DA, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 92

Hallo forum leden Hoeveel mag het olie verbruik zijn van deze auto De olie zit er nu 10600 km in de motor Ik vind dat hij nu wel iets te veel olie verbruikt volgens mij Het peil stond op half weg als ik weg reed na 577 Km goed door getrokken te hebben gereden 120-130 km/uur stond het peil net iets boven het laagste streepje Ik zie totaal geen olie lekkage Maar ik rijd deze snelheden eigenlijk nooit maar alleen nu met de vacantie Moet ik mij zorgen maken ? Er staan pas 48913 KM op de teller

Edewaele

Geplaatst door Edewaele (60) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford C-Max? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Geef nu eerst eens aan wat hij echt verbruikt.Dus breng eerst het niveau op maximum peil.
Noteer km stand. .Ga een aan tal km rijden en kijk weer de oliestand. Dat is je verbruik Zoals ik bovenstaande lees ,is het verbruik een op 1100.Maar het staat er enigszins verwarrend.
Ferry

Edewaele (60), 4 jaar geleden

Hallo Ik ga motorolie kopen (castrol ) en een filter voor mijn auto En ga deze precies op pijl zetten en maar eens kijken wat hij gaat doen.
Maar er moet toch wel een bepaald gemiddelde zijn wat normaal is voor dit type auto Bij de ford dealer zullen ze toch wel een bepaalde richting kunnen aangeven wat normaal is ?? Ik zal de bevindingen hier wel plaatsen
Ik heb er nu Kroonolie duranza in zitten Maar ford schrijft toch Castrol olie voor Castrol Magnatec stop-start 5w-20E Zou dat er iets mee te maken hebben ????? Ik ga ook eens naar de uitgang van de turbo kijken of daar veel olie in de druk leiding zit We wachten even af

Heino4267 (225), 4 jaar geleden

Er is geen gemiddeld opgegeven olieverbruik, bij geen enkele auto!
Bij wat oudere auto's gold "hoe minder olieverbruik hoe beter" (zoals: tussen de beurten om de 7.500 km in niet bij hoeven vullen").
Bij nieuwere auto's geldt dat de constructie soms een zeker olieverbruik ten gevolge heeft (zoals in "1 liter per 10.000 km", bij beurten om de 25.000 km, zodat je zelf regelmatig olie moet bijvullen), zulks ter bescherming van bepaalde onderdelen.
Een onafgesproken praktijkregel is dat zodra er meer olie wordt verbruikt dan 1 liter op 1000 kilometer, er iets defect is zodat er tot reparatie wordt overgegaan ter bescherming van de motor en het milieu.

Bij mijn auto inspecteer ik elke 1e van de maand alle vloeistoffen en zo eens in de paar maanden vul ik de juiste olie zelf bij. Dat geldt ook voor de ruitenwisservloeistof, maar niet voor remvloeistof en ook niet voor koelvloeistof: dan wordt het direct een reparatie. Zo rij je nog jaren bedrijfszeker zonder grote kosten.

Als je in een niet nieuwe motor overgaat van gewone naar half-synthetische of van half-synthetische naar synthetische motorolie, kan het olieverbruik ineens toenemen omdat er residuen en afzettingen worden opgelost.

Trek je plan en handel overeenkomstig, dan ben je voorlopig goedkoop uit.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

We wachten even het echte verbruik af.Want km,s en snelheid bij het verbruik te berekenen levert niet een juist gegeven op.
ferry

Edewaele (60), 4 jaar geleden

Hallo forum leden Ik heb de drukzijde van de turbo los gehaald en deze is vrij schoon zie daar geen olie sporen Dus dat zit wel goed hij is eigenlijk droog Heb er mijn vingers eens door gehaald en deze waren nog schoon
dat is in ieder geval al wel goed Ik ga volgende week olie vervangen en een filter ik hou jullie op de hoogte maar kan wel even duren ik rij niet zo veel km Maar iedereen zeker weer veel dank voor jullie aandacht
e de waele

Edewaele (60), 4 jaar geleden

Zo ik heb de olie ververst en het filter, alles nu precies op de streep gezet en ik ga deze weer checken op de eerste 1000 KM Moet ik deze post afsluiten of gewoon zo laten staan want ik wil na deze 1000 Km weer verslag uitbrengen
e de waele

Heino4267 (225), 4 jaar geleden

Laat gewoon zo staan, dan lezen we het wel als je het precieze olieverbruik weet ...

Edewaele (60), 4 jaar geleden

Ok bedankt ik ben benieuwd
E de waele

Edewaele (60), 4 jaar geleden

Hallo forum leden Ik heb nu 1050 KM gereden en soms goed doorgetrokken .
Mijn olie peil in nu 1 mm gezakt en dat komt overeen met 50ML dus ik zal mij maar geen zorgen maken denk ik Ik ga het verder wel bij houden en zal jullie op de hoogte houden
e de waele

Hendrik4290 (0) PRO, 4 jaar geleden

Gebruik zeker de olie die Ford aanbeveelt of die aan de eisen van Ford voldoet. Dit om geen problemen te krijgen met de distributieriem die in motorolie loopt.

Edewaele (60), 4 jaar geleden

Ik heb nu gebruikt Castrol Magnatec stop-start 5w-20E
Dat zou toch wel goed zijn ??
e de waele

Heino4267 (225), 4 jaar geleden

Je moet EXACT de olie gebruiken die Ford voorschrijft, NIET iets gelijkwaardigs, want het gaat om de dopes in de olie.
Jij hebt een blok waarbij een riem in olie loopt en de toevoegingen in de olie voorkomen dat je riem tandjes verliest en .... !

Kijk en huiver! https://www.youtube.com/watch?v=0U1aLQdK...

P. Kelder (0) PRO, 4 jaar geleden

De olie die Edewael heeft gebruikt is goed en voldoet aan de specificatie ([b]WSS-M2C948-B[/b]) die Ford voorschrijft.

Grt. Paul

Edewaele (60), 4 jaar geleden

OK iedereen bedankt
e de waele

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford C-Max of stel zelf een nieuwe vraag.