Ford MONDEO: Sturen: Wielen steken veel meer naar rechts dan naar links.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: SGA, Motorinhoud (cc): 2500, Vermogen (kw): 151

Wielen + stuur staan recht.
Naar rechts sturen heeft een halve stuuromwenteling meer dan naar links sturen.
Dus als je bijv. op de weg moet draaien naar rechts, merk je dat de draaicirkel kleiner is dan als je naar links moet draaien.

De uitlijner wees me hierop en gaf aan dat iemand het stuurhuis niet goed had aangesloten op het stuur, en dat hij de auto niet kan uitlijnen op deze manier.

Ik dacht dat het simpel was op te lossen, maar nadat ik erover nadacht begrijp ik het toch niet zo goed.
Je zou denken, koppel stuurhuis los v. stuurstang, draai stuur kwartslag naar links (dan krijgt links kwart erbij en rechts een kwart eraf = de helft verschil opgelost), en koppel weer aan het stuurhuis.
Maar dan staat het stuur een kwartslag naar links. Dat schiet dus ook niet op.

Of moet ik juist met die stuurarmen die vastgeschroefd zitten aan het stuurhuis naar de wielen wat doen. (heet dit trouwens een stuurarm? Ben niet zo bekend met de benamingen van deze onderdelen)
Dus die dingen loshalen vd wielen, van stuurhuis draaien en dan de stelmoeren op die 2 uiteindes van het stuurhuis gaan stellen? Maar dan gaan de wielen weer scheef staan lijkt mij toch?

Ik snap er niet veel meer van, hopelijk kunt u mij verder op weg helpen.

mr.w

Geplaatst door mr.w (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Ford Mondeo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (295) PRO, 4 jaar geleden

Auto laten uitlijnen door een specialist en daarna het stuur IN de auto losnemen en rechtzetten.
Waarschijnlijk heeft er een knoeier het stuur losgehad...

kaleido 1 (1395) PRO, 4 jaar geleden

Zou dan eerst kijken of dat kan wat je schrijft hans , bij veel auto s kan dat niet meer , is het een vast gegeven , blinde spie of afwijkende spiebaan waardoor het stuur maar op 1 manier er op kan , wat wel kan is dat het kruistukje beneden verzet kan worden , maar een goede uitlijner kan dit zondermeer herstellen.

mr.w (0), 4 jaar geleden

Ok. Ik zal eerst weer terug naar de uitlijner gaan om te vragen of ze er echt niks ermee kunnen, gezien ze mij juist het verhaal vertelden wat ik in mijn eerste post zette.

Truckermark (0), 4 jaar geleden

Bij mijn weten kan een stuur idd maar in een stand gemonteerd worden. In mijn mondeo 2004 althans wel. Onlangs nog gedaan. Lijkt eerder dat het stuurhuis niet goed geplaatst is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Ford Mondeo of stel zelf een nieuwe vraag.