Honda CIVIC 5DR: koelventilatoren draaien continu vanaf het aanleggen van het con

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 1800cc - 103kw, Motorinhoud (cc): 1799, Vermogen (kw): 103

mijn dochters civic FK2 start de koelventilatoren op zodra je het contact om draait, en die blijven maar draaien gedurende de ganse rit tot je eindelijk het contact weer aflegt. normaal? ik dacht het niet. vermoedelijk is de voeler in de radiator (?) defect. iemand dit al meegemaakt of een idee waar ik verder moet zoeken? alvast bedankt !!

budbaroud

Geplaatst door budbaroud (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Paulmar (0), 7 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad bij mijn civic 1,4 I-dsi uit 2006 (FN FK 5DR). In dit geval had ik heel soms een errorcode op de EBD en dat verwees dan naar een kapotte koelvloeistofsensor. Er zijn er 2 te vinden. Meestal gaat de onderste stuk. Hier kun je makkelijk bij als je de onderkant openmaakt. Let wel op dat je dus eerst je vloeistof (dmv kraantje onderaan radiator) laat leeglopen in een wasteiltje of emmertje. Bij mij was het de onderste sensor. Na dit vervangen te hebben waren de koelventilatoren weer zoals vanouds...lekker stil. Hopenlijk kan je hier wat mee Budbaroud.

budbaroud (0), 7 jaar geleden

hello Paulmar,

bedankt voor je tip! Ik had ze al es nagekeken en blijken goed te zijn, maar zal die toch maar nog es onderhanden nemen en nog es extra uitmeten.

ik kom hier later nog op terug.

hartelijke grtjs,

Budbaroud.

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Als het thermocontact defect is, oftewel blijft doorverbinden, is het lostrekken van de stekker voldoende om dat vast te stellen...stekker los en ventilator stopt: contact defect.
( Let wel: bij koude motor )

budbaroud (0), 7 jaar geleden

ok, opgelost, was idd een defekt contact, na vervanging alles ok, bedankt hé !!!

hartelijke grtjs,

budbaroud.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.