Honda ACCORD SEDAN: Motor verliest opeens vermogen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N22A1, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 103

Beste,

Ik heb een probleem met mijn Honda accord 2.2 cdti. De motor gaat haperen bij doortrekken/ vermogen vragen. Het vermogen valt dan helemaal weg. Zodanig dat als ik het pedaal blijf indrukken dat de motor uitvalt. Bij direct reageren, dus overschakelen en dan met een fluwelen voet doorrijden gaat het goed.
Buiten dit euvel rijdt de auto goed. Rookt niet, is zuinig. Etc. De injectoren zijn een jaar geleden vervangen. De Motorolie wordt elke 15000 km vervangen. Ik denk zelf aan de brandstofpomp. De auto heeft 315.000 km gelopen. Wie heeft een goede beredenering voor dit euvel ;-)

Vorm

Geplaatst door Vorm (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1385) PRO, 7 jaar geleden

Brandstoffilter is natuurlijk ook een optie , vervuild ?
Het lijkt er op of er geen brandstof genoeg komt.

Vorm (0), 7 jaar geleden

Beste,

Het branstoffilter is een jaar geleden vervangen. Het euvel deed zich toen al voor, het wordt alleen steeds erger. Zelfs bij 1500 toeren wil het vermogen soms al wegvallen. De enige optie is dan gas terug en overschakelen.

peter1966 (5), 5 jaar geleden

Hallo Vorm,
Ik rij al jaren deze 2.2 diesel en heb 340000km op de tellen. Ik las je verhaal en vraag me af wat nu het probleem was.
Groet, Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.