Honda CR-V: diffrentieel

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: R20A2, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hallo,
mijn CRV heeft 100.000 km gelopen. Na de recente grote beurt bij de dealer heb ik een probleem met het achter differentieel (daarvoor niet). Bij een scherpe bocht naar links of rechts hoor je een geluid of de auto over ribbels rijdt. Na 40 km gereden stevig te hebben is het geluid weg. De dealer heeft het differentieel 3 keer gespoeld zonder succes. zijn advies is om ongeveer 2000 km te rijden en dan nog eens te spoelen. Ik heb echter mijn twijfels of dit de oplossing is.Is doorrijden met dit probleem schadelijk voor de auto? De auto maakt achter ook een jankend geluid tussen de 60 en 100 km. Is dit het differentieel of het geluid van de all season banden die zijn gecubd (gevlakt). Bij de grote beurt is het rempakket van de achterwielen vervangen (schijven en voering). De handrem speling is nu erg klein. Kan dit er iets mee te maken hebben? Wie weet raad?

AJansen47

Geplaatst door AJansen47 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

memos (10) PRO, 6 jaar geleden

Gecupte banden kunnen heel erg lawaai maken, gelijkend op een wiellager of differentieel lager geluid. Zou daar eerst aandacht op vestigen

AJansen47 (0), 6 jaar geleden

Dank voor het antwoord. Maar je hoort het geluid (alsof je over een weg met ribbels rijdt zoals bv bij een wegmarkering) juist bij een scherpe bocht naar links of rechts. Ook als je langzaam rijdt. Het komt van midden achter lijkt het. Je hoort het minder als je achteruit een scherpe bocht maakt. Als je een tijd gereden hebt over de grote weg is het weg. Maar de volgende ochtend is het weer terug

AJansen47 (0), 6 jaar geleden

Ik ben naar een andere dealer gegaan voor een second opinion. Die heeft het differentieel opnieuw gespoeld met positief resultaat. De koppelingsplaten zijn nu schoon en het "bobber" geluid in uiterste bochten naar links en rechts is weg. Probleem opgelost! Wellicht verdient het aanbeveling de frequentie van de oliewissel van de cardan te verhogen van eens in de 40.000km naar een in de 20.000km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.