Honda ACCORD TOURER: koelvloeistof verdwijnt

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel

Ik heb de afgelopen drie dagen het reservoir van de koelvloeistof moeten opvullen, bij elkaar is er al zo'n 2.5 liter in gegaan.
Geen lekkage te zien (binnen ook niet)
Geen witte rook
Geem smurrie op de oliedop of op de peilstok (olie is een maand geleden vervangen)
Als ik de dop van het reservoir af haal en hem start, komen er geen belletjes naar boven. Als ik veel toeren maak zonder dop, stroomt het reservoir wel over maar dat is misschien normaal.

Kan het toch de koppakking zijn? Of waar kan ik nog naar kijken?
Bedankt

RemcoVU

Geplaatst door RemcoVU (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

In een paar dagen 2.5l bijvullen is erg veel , laat het systeem eens afpersen en op lekkage controleren zowel warm als koud.

RemcoVU (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Vanmorgen de radiateur er maar eens uitgehaald en die ziet er goed belabberd uit (zie foto, onderste deel is vochtig). Ik heb een nieuwe besteld.

Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe er zoveel koelvloeistof kan verdwijnen zonder dat het druppelt (koud, warm, na een lange rit met draaiende motor), maar goed.

kaleido 1 (1610) PRO, 6 jaar geleden

Daarom het systeem afpersen dan had je hem wel zien lekken als hij echt slecht is .

RemcoVU (0), 6 jaar geleden

Een paar weken geleden de radiateur vervangen en het niveau blijft op peil.
Bedankt voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.