Honda Jazz: Benzineverbruik

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn auto rijdt op benzine en het verbruik is ongeveer 1:15. Elke woensdag vaste prik ga ik tanken met een kilometerstand op de dagteller van tussen de 300 en 400 km. Halverwege de afgelopen week viel mij al op dat de brandstofmeter hoog bleef staan. Toen ik vandaag ging tanken ging er maar 11 liter in de tank bij een kilometerstand van 330. Dat zou een een verbruik
van 1:30 betekenen. En nee, ik ben niet vergeten de dagteller op 0 te zetten bij de vorige tankbeurt. Ja, ik heb dezelfde afstanden naar mijn werk gereden, en er rijdt (en tankt) absoluut niemand anders in mijn auto dan ik. Hoe kan dit?

m. van Laarhoven

Geplaatst door m. van Laarhoven (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Jazz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Dat tanken gebeurde dat ook op een woensdag en met dezelfde aantal kilometers.Als dat zo is, is er waarschijnlijk iets met de vulmond. Hij slaat dan eerder af en is dan nog niet vol. Als dit het niet is,zou ik hem nooit meer verkopen!!Want dat betekent,dat je de gebruikelijke kilometers heb gereden op 11 liter.Er is toch niemand die een grapje met je uit haalt?
Ferry

m. van Laarhoven (0), 5 jaar geleden

Ik tankte inderdaad weer op woensdag en met dezelfde km stand op de dagteller als altijd. Tank is wel vol denk ik want de benzinemeter staat helemaal bovenin, en nee, niemand haalt een grap met me uit.

ferdinand (60), 5 jaar geleden

Dat de meter weer bovenin staat zegt mij niet zoveel.Metertjes zijn niet bijzonder betrouwbaar.Probeer de volgende keer iets rustiger te tanken ,de handel niet helemaal in knijpen.Ik zelf heb een Jeep wrangler 4.0.Als ik de handel helemaal in knijp krijg ik hem niet vol.Ik wil niet zeggen dat dit bij u ook het geval is,maar als dit niet het geval is,blijft het magic.
Ferry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Jazz of stel zelf een nieuwe vraag.