Honda ACCORD SEDAN: Handrem afstellen Accord 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: N22A1, Motorinhoud (cc): 2300, Vermogen (kw): 103

Hallo, mijn handrem werkt goed maar ik moet de handrem in het interieur bijna 90 graden omhoog zetten.
Ik zou graag mijn vrije speling willen afstellen. Zodat de handrem in werking gaat vanaf het 3e of 4e tandje.
Remblokken waar de achterrem op uitoefent zijn overigens nieuw en de handrem kabel zit er aan beide kanten er nog goed aan vast.
Weet iemand hoe ik dit probleem het beste kan aanpakken?

Met vriendelijke groet,
Peter

peter1966

Geplaatst door peter1966 (5) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Accord? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

peter1966 (5), 5 jaar geleden

Hallo JdeP,

Hartelijk dank voor het antwoord.
Dit is precies de informatie die ik zoek.

Met vriendelijke groet,
Peter

Sus11208 (0), 5 jaar geleden

Je moet de kabels niet aan spannen dan werk je verkeerd, volgens mij zitten er remschoentjes in de achterste remschijven en moet je die bij regelen door het wiel er af te doen en er zit dan een stopje dat je er uit kan trekken (aan de kant dat het wiel zat) vervolgens zoek je met een zaklamp schijnend door het gat het tandwieltje op en draai je dat vast tot de schijf vast zit, vervolgens draai je vier tandjes los.
Doe dit aan beide zijden de slag van de handrem zal dan heel wat beter zijn en kan je dan eventueel nog wat regelen met de kabels.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Accord of stel zelf een nieuwe vraag.