Honda Cr-V: brommend geluid bij 80 kilometer per uur

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Hierbij een bericht namens mijn schoonvader die een Honda CRV benzine automaat uit 2008 bezit.. Hij heeft deze auto gekocht toen deze ca. 1,5 jaar oud was en rijdt er dus al jaren in zonder problemen. De auto heeft nu ca. 165.000 km gereden en zijn er buiten de onderhoudsbeurten geen problemen geweest.

1. Sinds kort treedt er een probleem op dat er bij een snelheid van ca. 80 kilometer per uur een brommende zoemtoom te horen is uit het "vooronder", die er eerder niet was. Zijn vaste onafhankelijke garage waar de auto al jaren in onderhoud is wist ook zo niet wat er aan de hand zou kunnen zijn en adviseerde om naar een transmissiespecialist te gaan.

2. De bromtoon treedt ook op als de auto in z'n vrij stil staat en er gas wordt gegeven tot hetzelfde toerental wordt bereikt als bij een snelheid van 80 km/h. Dit is vastgesteld door een transmissiespecialist die er ook naar gekeken heeft. Dus ook deze specialist weet niet zo 123 wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Weet iemand op dit forum raad? En wat het zou kunnen zijn en wat mijn schoonvader het beste zou kunnen doen? Alvast bedankt!

benm66

Geplaatst door benm66 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Pivavar (40), 5 jaar geleden

Het makkelijkste is een proefrit met andere wielen (of banden), in elk geval achter. Ook de DPS-unit kan voor trillingen / geluiden zorgen, spoelen eens in de zoveel tijd kan geen kwaad. En het zou een wiellager kunnen zijn, maar dan zou het geluid (eigenlijk) moeten veranderen als je een beetje slalomt op een rechte weg.

benm66 (0), 5 jaar geleden

Ok, dank je wel voor de reactie. Het zal niet liggen aan de banden of wiellager verwacht ik omdat de bromtoon ook optreedt als je de auto in z'n vrij zet en dan gas geeft tot het toerental dat normaal bij 80 km/u wordt behaald. De DPS unit blijft dan over. Dit is toch de pomp die zorgt voor het automatisch inschakelen van de 4 WD?

Pivavar (40), 5 jaar geleden

Ah, niet goed gelezen. Ik dacht tijdens het rijden in zijn vrij bij 80 km/h. Dan kan het ook de DPS niet zijn, want dat gaat pas werken bij snelheidsverschil. Ik zou dan denken aan iets wat met de motor draait. Of iets dat in resonantie komt. Misschien de multiriem los laten en dan te luisteren?

benm66 (0), 5 jaar geleden

Ok, bedankt voor de aanvulling. Dan gaan we inderdaad 's verder kijken naar de multiriem of andere draaiende onderdelen die het zoemende/brommende geluid kan veroorzaken (treedt dus alleen op bij 80 km/u of stilstaand maar dan bij overeenkomend toerental).

Andere suggesties/tips/ervaringen met soortgelijke problemen blijven welkom.

Sus11208 (0), 5 jaar geleden

Is er geen stuk uit de riem?

benm66 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, de auto is gisteren naar de garage geweest en we hebben de suggesties meegenomen; bedankt daarvoor. Ik kom er even op terug wat er precies aan de hand is geweest.

benm66 (0), 4 jaar geleden

Inmiddels is het probleem opgelost. De garage is er langere tijd mee bezig geweest en heeft na veel onderzoek en uitproberen gevonden dat het probleem/geluid kwam uit het differentieel om de achterwielen aan te drijven. De differentieel olie is vervangen en tot op heden is het storende brommende geluid verdwenen.

benm66 (0), 4 jaar geleden

Ik kreeg de vraag of de differentieel olie tijdig is vervangen. De olie moet op 75.000km vervangen worden, maar vele doen dat niet waarna ze problemen krijgen.

In dit geval had de auto 165.000 km gereden. En is vanaf de leeftijd van 1,5 jaar door een onafhankelijke garage onderhouden. Volgens mijn schoonvader waarvan de auto is, is het nodige onderhoud, ook het verversen van de transmissie olie ook altijd uitgevoerd. (Maar heb geen zwart op wit bewijs hiervan gezien).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.