Honda CIVIC 5 DR: Start niet na contactslot vervanging (slaat wel aan)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: D15Z8, Motorinhoud (cc): 1500, Vermogen (kw): 84

Goedendag,

Na jaren trouwe dienst begint mijn Honda zich te verzetten. Het begon met het uitvallen tijdens het rijden (eigenlijk niet te koppellen aan koude/warme motor). Hierbij was het zo dat als ik met de sleutel wat heen en weer ging, het contact weer aan ging (de lampjes) en ik dmv koppeling laten schieten hem weer aan kreeg (als ik nog snelheid had). Echter is dit probleem in een tijdspan van +/- 2 weken exponentieel toegenomen en op het laatst kreeg ik hem enkel nog maar gestart waarna die naar een seconde of twee weer uitviel. Het contactslot leek het probleem.

Ik heb de accu getest en die was goed, en uiteraard heb ik voldoende olie en brandstof..

Vandeweek een nieuw - tweedehands compleet contact set gekocht en die erin gehangen. Alle stekkers vervangen met de nieuwe alleen nog niet om mijn stuur heen gedaan om eerst te testen of die werkt. Ik heb dus de oude set compleet vervangen met de nieuwe.

Accu weer vast gezet en geprobeerd aan te zetten. Alle lampjes gaan branden en sommige netjes weer uit - zoals normaal - en vervolgens doorgedraaid om te starten. De startmotor springt aan en hij klinkt als normaal, echter slaat die niet aan.

Ik heb geprobeerd een andere auto met startkabels aan de accu te zetten - maakte geen verschil (wellicht ging de startmotor een fractie harder zijn best doen). Een beetje gas erbij doseren hielp ook niet.

Ik ben zelf niet heel handig en loop nu eigenlijk vast. Ik heb geprobeerd te zoeken naar iemand met hetzelfde probleem maar kan weinig vinden. Weet iemand wat mogelijk het probleem kan zijn?

Mitchel1

Geplaatst door Mitchel1 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda Civic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

Het probleem is de anti-diefstal beveiliging.
De sleutel van het nieuwe contactslot heeft een transponder en die wordt niet herkend.
Of de sleutel in het nieuwe contactslot is te ver van de leesring verwijderd die om het oude contactslot zit.

Mitchel1 (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor u antwoord Oldford.

Oke, maar ik heb echt een compleet nieuwe set erin zitten (lees slotmechaniek met bijpassende sleutel, bedrading, kastje). Wat is nu de vervolg actie? Moet ik de oude leesring om de nieuwe doen (waarvan de leesring & sleutel bij elkaar horen)?

Overigens is het groene sleutellampje uit.

oldford (0) PRO, 5 jaar geleden

O.k., had in 1e instantie niet begrepen dat je ook het kastje vervangen had.
Laten we aannemen dat de sleutelherkenning werkt, het lampje gaat uit.

Gaat de motorlamp branden als je het contact aan zet?
Hoor je de brandstofpomp als je het contact aan zet?
Hoor je de brandstofpomp als je start?
Heb je vonk?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda Civic of stel zelf een nieuwe vraag.