Honda CR-V: knipperlichten knipperen 2x zo snel zonder kapotte lampen of aan

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

De knipperlichten, zowel links als rechts, zijn van het ene op het andere moment 2x zo snel gaan knipperen, terwijl alle lampjes heel zijn. Als je de "alarmlichten-stand" aan zet (alle knipperlichten knipperen) , dan branden specifiek beiden achter-knipperlichten heel zwakjes, terwijl in gewone "links/rechts knipper mode", de lichtsterkte overal normaal is. Ik heb het relais in de zekering-box onder het stuur vervangen: geen effect. Ik heb achter 1 lampje vervangen door een nieuw lampje (21W): geen verschil. Ik heb visueel de stekker van de trekhaak bekeken: ziet er niet beschadigd of vochtig uit; bekabeling is heel en in geen jaren gebruikt voor een aanhanger of dergelijke. Ik heb het relais ook nog niet-destructief opgemaakt: het blijkt een PCB met elektronica en vermoedelijk een gewoon relais. Zag er niet vreemd uit. Ik weet niet wat de timing bepaald van de mapjes en hoe dit verder op te lossen. Tips? Alle lampen vervangen? Idee van oorzaak? Alvast bedankt!

RaiBro

Geplaatst door RaiBro (0) , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Honda CR-V? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (990) PRO, 4 jaar geleden

een slechte massa kan dit veroorzaken , controleer de diverse massa punten van je verlichtingsarmaturen eens , desnoods een apart massadraadje van de unit naar chassis leggen.

RaiBro (0), 4 jaar geleden

Ik heb links en rechts achter opengemaakt, de bedrading bekeken en ohms doorgemeten: de linker unit had notabene al een 2e aarddraad: iets dat lijkt op een reparatie uit het verleden. De rechter unit had dit niet. Ik heb zowel links als rechts met een losse kabel "hard" extra geaard terwijl de knipperlichten afzonderlijk aanstonden. Niks veranderde. Het blijft dus nog een groot vraagteken. Ben zelf notabene een elektroman en snap er daardoor nog minder van. Suggesties?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Honda CR-V of stel zelf een nieuwe vraag.