Hyundai i10 2011: i10 komt bij koude motor soms niet direct op gang • soeza16 @ 17/06/2011, 23:18

  Hyundai i10
  bouwjaar: 2011
  brandstof: benzine
  motorcode: 1.1

  het probleem doet zich niet iedere keer voor maar wel regelmatig. bij een koude start lijkt hij dan niet te reageren als je gas geeft. Het voelt alsof hij dan inhoudt, dit duurt een seconde of 5. daarna hoor je een paar tikken aan de onderkant van de auto en daarna gaat het weer goed. Bij de dealer ben ik vorige maand geweest, die heeft hem uitgelezen maar kwam geen foutmelding tegen. Op het dashboard gaat niet een lampje o.i.d. branden. wat kan dit zijn?


 • wim12199 @ 18/06/2011, 07:10

  Er is een terugroepactie aan de gang ivm. vastzittende/zwevende kleppen, waarschijnlijk is dit het probleem.

 • soeza16 @ 18/06/2011, 09:21

  hoi, bedankt voor je reactie. hier heb ik nog niets van vernomen. heb je hier nadere informatie over?

 • wim12199 @ 19/06/2011, 22:00

  Ga bij je dealer, deze zou normaal op de hoogte moeten zijn.

 • jasch @ 24/07/2011, 10:22

  Wij hebben exact hetzelfde probleem bij een gloednieuwe i10 1.1 van april 2011. De NL dealer komt er niet uit. kon het eerst niet constateren, maar toen wij de auto 3 weken bij de garage lieten staan hebben zij hem vele malen geprobeerd en constateerden het uiteindelijk zelf. Inmiddels zijn 5 onderdelen vervangen (waaronder bobine) maar wat meer weet ik niet. Mijn vrouw ging vervolgens de leenauto terugbrengen en eigen auto halen en reed naar een winkelcentrum. Toen zij van deze plek weer weg wilde rijden startte de auto helemaal niet meer. Pas na een klein uur wachten op de hulpdienst en vele malen proberen startte de wagen weer voordat de "mobiliteitsservice" ter plaatse was.
  De dealer is uiterst bereidwillig, maar lijkt het ook niet te weten. Ik zal hem op Wim's tip wijzen. Dank!

 • soeza16 @ 02/09/2011, 22:18

  hoi jasch,

  is het nog verder gelukt met je dealer? ik ben zelf nog niet verder gekomen. ze hadden hem uitgelezen maar zonder resultaat. van een terugroepactie was niets bekend in Nederland. Wim, heb je meer info over de terugroepactie? dan kan ik de dealer hiervan op de hoogte stellen

 • jasch @ 03/09/2011, 14:04

  Hallo Soeza16,

  Inmiddels lijkt het probleem verholpen. uiteindelijk door de dealer. Lijkt iets te maken te hebben gehad met de transponder in de sleutels, die zijn opnieuw ingelezen en - afkloppen- nu ruime een maand geen last meer gehad.

 • ra.klaassen @ 10/03/2012, 20:19

  Wij (car rental Curacao) hadden dit probleem zo'n een kleine jaar geleden, omdat het wat vaker voor kwam ook bij een collega car rental had de dealer contact opgenomen met de fabrikant op ons verzoek.
  Ze vertelde dat het probleem met de software was wat bij ons dus niet had geholpen deze software update.

  Inmiddels zijn wij de afgelopen maand 3 keer met deze auto terug gekeerd en ook deze dealer kon het niet vinden, alles bleek goed te zijn zonder enige fout melding.

  Het leek een beetje op de brandstof toevoer die dan wanneer de auto lang genoeg stil staat de brandstof doet terug lopen en tijdens de "eerste" koude start moet de brandstof flink naar de cilinders gepompt worden voordat de motor wilt aanslaan.

  Ik kreeg een tip van een airco monteur dat het te maken had met een zg. vop sensor deze houdt de druk als het ware vast van de brandstof in de pomp.

  Dit verhaal doorgespeeld naar de Hyundai dealer die dus deze sensor inmiddels vervangen had waaruit eindelijk bleek dat het allemaal aan deze "cold start sensor" lag.
  Onze auto rijdt en start gelukkig weer zoals het hoort en is weer helemaal gereed om verhuurd te worden zonder problemen.

  Beste mensen laat jullie dealer (de werkplaats) deze cold start sensor vervangen en ik weet zeker dat de i10 weer als een zonnetje loopt geloof me.
  Succes allemaal, ps laat me even weten of jullie auto weer start naar behoren

  Greetz from sunny Curacao,
  Raymond Klaassen
  Centraal rent a car

 • Ken jij iemand die de oplossing weet? Deel het:

 • Smeets
 • smeets solutions
 • Hippored
 • obdpartners
Problemcar.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek bij Problemcar.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer