Hyundai TRAJET: verwarming werkt niet voldoende koud/ warm

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4GC-G, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Bij mijn Hyundai Trajet 2008 werkt de verwarming niet goed. Als ik met een koude motor start warmt de kachel hem op tot de ingestelde temperatuur. Hierna gaat de ECC het regelen en als deze iets bijkoelt, blijft hij koelen tot ijskoud. Wanneer ik de stand in HI zet komt er lauwwarme lucht uit de ventilatiegaten. Hyundai weet het niet zo te benoemen en andere mensen met verstand ervan weten het ook niet zo 123. Is er iemand met deze ervaring ook? AC is pas bijgevuld en werkt verder prima. Ventilator werkt ook prima. Het voornaamste probleem is dus het niet regelen van de temperatuur.

vvandenhoek

Geplaatst door vvandenhoek (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 7 jaar geleden

Misschien een temperatuur voeler defect.
Is de auto al uitgelezen, met name het airco gedeelte?

Oldy (0), 5 jaar geleden

Sinds 3 maanden heb ik precies hetzelfde probleem met mijn Trajet (2007). Mijn Hyundaygarage heeft het tot op heden niet kunnen vinden. Het probleem doet zich niet voor bij stationnair draaiende motor (2 uur staan draaien in de garage).
Motor warmt bij wegrijden goed op; temperatuurmeter loopt langzaam naar iets onder de helft. Kachel lijkt dus in het begin goed te werken.
Binnentemperatuur loopt op naar ingesteld 21 of 22 graden
Na verloop van tijd ( ca 30 min tot 45 min) wordt de naar binnengeblazen lucht langzaam kouder. Er wordt dan alleen koude buitenlucht naar binnen geblazen. Kacheltemperatuur hoger zetten naar 28 werkt nog even, maar kachel wordt daarna toch weer koud.
Temperatuurmeterstand wijzigt niet.
Het warme water gaat dus na enige tijd niet meer naar de kachel, maar waarschijnlijk terug het systeem in.
Thermostaat is bij laatste beurt vervangen. Geen resultaat.

Mijn zoekrichting:
Niveau Koelvloestof ?
Lucht in het hele koelsysteem; dus ontluchten?
Koelwaterpomp heeft te weinig opbrengst (blok wordt warm, kachel koelt af)?
Heeft de Trajet een Heater Core (kleine kachelradiator onder de voorruit) waarvan wellicht de klep niet goed werkt op de thermostaat? Of is deze radiator misschien verstopt?
Temperatuurregelaar (mengklep of by-pass) blijft hangen? Stelmotortje kapot?
Temperatuursensor?
Koelfan wordt niet goed aangestuurd?
Waterslangen gaan dicht als motor te warm wordt?
Kachelkraan kapot?
Ergens een verstopping, die gaat opspelen als na verloop van tijd het systeem warm is?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.