Hyundai GETZ: check lampje en slecht lopen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4HG, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 49

Vrienden,
Wie helpt mij uit de brand?

Mijn Getz uit 2008. 110000km op teller hoofdzakelijk stadsritten.
Begon opeens te stotteren bij gas geven en trok slecht. Check lampje ging knipperen met gasgeven. minder gas geven en lampje ging uit.
Ik naar dealen en bleek Lekke bougie kabel. Dus gelijk vervangen dan maar a 80 €.
Storing was weg maar na 3 weken begon hij weer. Check ging knipperen en trok slecht bij gas geven. later reed hij weer gewoon maar lampje bleef branden! Accu los gehad. Lampje uit en reed weer als zonnetje. Jawel na 2 weken weer hetzelfde.
Ik lees in boek als je de accu los haalt of na 3 x starten zonder problemen dat wordt get geheugen gewist. Uitgelezen en inderdaad geen gegevens meer.
En nu,
IK hoor dat je moet starten als de meeste lampjes uit zijn!! Doe ik dus nooit. IK hoor dat de kans groot is dt de Lambda sonde het probleem kan zijn. Blijkbaar waren de bougiekabels die niet het probleem
Wie heeft een heldere blik hierop??

Dank Freek

Freek Dekker

Geplaatst door Freek Dekker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 7 jaar geleden

"Ik lees in boek dat na 3 x starten zonder problemen dat wordt het geheugen gewist."
Nee, dat zijn niet de officiële regels. Het lampje gaat uit na 3x starten zonder problemen. De code (geheugen) wordt pas na 40x gewist.

Het knipperen van het lampje geeft aan dat er misfires zijn die mogelijk de dure katalysator kunnen beschadigen.
Een misfire is het ontbreken van een verbranding in een cylinder. Dat kan geen/slechte vonk zijn, maar ook geen/verkeerd mengsel.

Een lekke bougiekabel is niet goed en kan inderdaad misfires veroorzaken, dus die zijn niet voor niets vernieuwd.
Ik zou het op voorhand niet aan de lambdasonde wijten. Er zijn nog veel meer oorzaken.
Zoals valse lucht, defecte/verouderde sensor (lambda sonde, map sensor), slechte bobine of bedrading van bobine, etc.

Freek Dekker (0), 7 jaar geleden

Dank hiervoor, maar als het de bobine is of bedrading hiervan of wat dan ook defect is hoe kom ik daar achter? Als een band lek is dan is hij lek en blijft lek. zelfs na een reset. Naar mijn idee zou een defecte bobine defect moeten blijven ook na een reset of ben ik nou te simpel bezig. Ik heb ook geen zin om alles te gaan vervangen om uit te komen bij een ringetje van twee kwartjes bij wijze van spreken. Wat is dus wijsheid???

Freek

Freek Dekker (0), 7 jaar geleden

Lambdasonde vervangen en nu maar afwachten?

Freek Dekker (0), 6 jaar geleden

lambda sonde dus vervangen een ook bougies. Ik kreeg van collega advies om bij starten eerst te wachten tot er lampjes uitgaan op dashboard omdat de computer veel zaken gaat bekijken en meten. hij heeft dan de tijd om dit te doen. Nu wacht i ik dus en tot nu toe geen problemen meer.

Freek

skhay85 (0), 9 maanden geleden

Welke lambdasonde heb je vervangen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.