Hyundai ACCENT: Start niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4EA, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 63

Auto start niet, wel voldoende spanning.
Start onderbreker gaat uit.
Op brandstofpomp spanning gecontroleerd is minimaal pomp slaat ook niet aan. Vermoedelijk relais Tbv pomp defect . Hoe kan ik dit controleren en waar zou de relais Zitten?
Dank voor het meedenken

Cardoso

Geplaatst door Cardoso (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Accent? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Siem Bijman (140) PRO, 6 jaar geleden

Als je de auto op contact zet gaat het relais eventjes voor een paar tellen de pomp aansturen. Dus als je gaat meten moet je iemand de auto op contact laten zetten en dan de spanning aflezen. Als je dat pas na die een paar seconden doet kan de spanning er net weer af zijn en trek je misschien verkeerde conclusies.

Het relais wordt ook aangestuurd op het moment dat je de auto start en dat wordt geregeld via de krukassensor.

Als het relais het niet doet, kan er ook nog een zekering stuk zijn, dus dat als 2e checken nadat je dit eerste hebt gecontroleerd. (Het relais zit normaalgesproken ergens in de zekeringkast)

Cardoso (0), 6 jaar geleden

Relais is het Niet, blijkt toch de sleutelantenne te zijn ring in het contact slot.
Heb t nu bij een bekende dealer staan deze constateert hetzelfde.
Helaas blijken de kosten behoorlijk tov de auto waarde €500 ex btw...bang dat t niet meer goed komt met de Hyundai

Hans4040 (300) PRO, 6 jaar geleden

Als het aan de leesring ligt (een spoeltje rond het contactslot) kan je die vervangen door een ring van de sloop....inleren niet nodig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Accent of stel zelf een nieuwe vraag.