Hyundai ATOS-PRIME: Keyless entry

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: G4HG, Motorinhoud (cc): 1100, Vermogen (kw): 46

Hallo,

Ik wil in een Atos Prime 2007 keyless entry systeem inbouwen, wat in houdt dat de deuren met een afstandsbediening ver-ontgrendeld worden (tegenwoordig geen luxe meer). De auto is al voorzien van een centrale deurvergrendeling systeem.

Mijn vraag is heeft iemand hier ervaring mee en zo ja is het systeem makkelijk aan te sluiten. Moet ik verder ook rekening houden met negatief / positief aansluiting. Ik heb op aliexpress een keyless entry systeem gezien waarbij de remote centrale ingebouwd wordt in de deur aan de bestuurderskant, omdat deze de hoofdbesturing is. Verder wil ik ook dat de richting / signaal kabels uit de keyless entry systeem aansluiten op de richtingaanwijzers, zodat bij het openen/sluiten van de deuren de knipperlichten worden geactiveerd, dus 1x knipperen sluiten, 2x knipperen openen.

Graag zie ik jullie reactie tegemoet.

Gr. Riaz

mrshaif

Geplaatst door mrshaif (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mrshaif (0), 5 jaar geleden

Na lang zoekwerk ben ik erachter gekomen dat bij modellen zonder afstandsbediening maar wel met centrale deurvergrendeling zit er vaak in de linkervoordeur een soort van stelmotor. Echter is dit geen motor maar een 'stroomregelaar'.

Wil je hier dus centrale deurvergrendeling op afstandsbediening monteren, zal je er altijd een extra deurmotortje bij moeten zetten.
Deze stuurt dus de bediening in de linkerdeur aan, waarna de 'stroomregelaar' de andere deuren opent of sluit.

Kort gezegd dient er een extra motor gekocht te worden (2 aderig) deze dient in de linkervoordeur te worden gemonteerd, zie foto motor. De keyless entry (centrale vergrendeling) kit dient op deze nieuwe motor te worden aangesloten. De stangetje (dunne spaak achtig) bij de nieuwe motor (zie foto motor, blauw omcirkeld) dient aangesloten te worden op de stangetje van de huidige actuator (zie foto tekening, rood omcirkeld)

Hans4040 (300) PRO, 5 jaar geleden

Klopt helemaal...

mrshaif (0), 5 jaar geleden

Afgelopen weekend systeem ingebouwd, wel wat werk ivm uitzoeken van de constant 12+ V en de knipperlicht functie, maar dik tevreden over het ingebouwede systeem. Systeem heb ik ingeboud onder het stuurkolom. Verder ook de alarmlicht ingebouwd bij het voorruit in de linker zij paneel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.